Unes 25.000 persones signen en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat

Imprimeix

El manifest #NiUnPamMés també el dona suport més de 500 entitats d’arreu del territori

L’Ajuntament del Prat ha llançat una campanya per recollir suports en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat. El consistori ha convidat a la ciutadania, entitats i associacions tant del Prat com d’arreu del país a subscriure el manifest  "Preservem el delta. Protegim el clima. No a l'ampliació de l'aeroport" (#NiUnPamMes), que es pot trobar al web de la campanya elprat.cat/niunpammes.

2lovj0Kb

El manifest es va promoure el març de 2020, després que tots els grups municipals representats al Ple del Prat (El Prat En Comú, PSC-CP, Esquerra Republicana, Ciutadans i Podemos) aprovessin el text en contra de l’ampliació de la infraestructura. Fins al moment, han subscrit el manifest gairebé 25.000 persones a títol particular i més de 500 entitats d’arreu del territori.

img 9045 copia 1

El manifest rebutja la proposta d’Aena d’ampliació de la tercera pista de l’aeroport, perquè comportaria la destrucció de l’espai natural protegit de La Ricarda, en contra del que marquen les directives ambientals de la Unió Europea. A més, recorda la necessitat de reduir els gasos d’efecte hivernacle, tot recordant que l’aeroport del Prat n’és un dels principals emissors de la zona del delta i del conjunt de l’àrea metropolitana. La declaració institucional, en què es basa el manifest, urgeix a dissenyar un veritable sistema aeroportuari català, que passi per enfortir aeroports com el de Girona  i per millorar les connexions ferroviàries entre aquestes infraestructures, El Prat i Barcelona, entre altres qüestions.

Domassos i samarretes

Per visualitzar l’oposició al projecte d’ampliació de l’aeroport, el consistori pratenc també ha elaborat domassos amb aquests missatges de rebuig. Els veïns i veïnes del Prat que ho desitgin poden recollir-los gratuïtament a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), l’Oficina Municipal d’Informació de Sant Cosme (OMISC) en l’horari habitual d’atenció al públic d’aquests espais i a Cases d’En Puig, als matins.

samarreta negra niunpammes 600x600

Així mateix, la Fundació Esperanzah també posa a la venda samarretes amb missatges contraris a l’ampliació de l’aeroport. Es podran adquirir en les paradetes amb què la fundació comptarà a l’espai públic o per Internet, com s’informa a https://niunpammes.fundacioesperanzah.org/.

Redacció / Fotos: Ni un pam de terra-Aj. El Prat