Milers de persones es manifesten contra dos projectes urbanístics al Prat

Imprimeix

Han reclamat la paralització de l’ARE Eixample Sud i del projecte d’Aena d’ampliar l’aeroport

Unes 2.000 persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers del Prat del Llobregat en contra del projecte d'ampliació de l'aeroport projectat per Aena i contra el pla urbanístic de l’Eixample Sud del municipi baixllobregatí.

E3r1QXNXIAcFEwN

E3rY5IYXoAQXt5E

E3r1I5PXwAQt3T0

Convocada amb el lema 'Protegim el Delta. Ni Are Sud ni ampliació de l'aeroport', la marxa estava organitzada per les entitats ecologistes i veïnals Zero Port, Ni un pam de terra, Ecologistes en Acció i Sos Baix Llobregat amb el suport d’Unió de Pagesos, agricultors que veuen amenaçades les seves terres de cultiu i que critiquen el projecte per entendre que no ajuda a combatre el canvi climàtic.

Encapçalada per una pancarta amb el lema de la marxa, els manifestants han sortit de l'avinguda 11 de Setembre i han desfilat per diversos carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de l'ajuntament. Els manifestants han llançat consignes contra l'ampliació de l'aeroport per entendre que danya severament el Delta del Llobregat, espai natural protegit i un dels aiguamolls més importants d'Europa, segons la UE, així com la llacuna de la Ricarda, d'alt valor mediambiental i arquitectònic.

E3rb9jYWQAEHoNR

E3rb8VYXMAAKC O

Els convocants de la marxa, que ha discorregut sense incidents, afirmen a més en l'escrit amb el qual demanen la paralització del projecte aeroportuari que “a tota Europa es prenen mesures valentes per frenar el canvi climàtic” i que ciutats com París o Roma han descartat ampliar els seus aeroports. “Mentrestant, aquí, Aena pretén destruir l'espai natural, agrícola i cultural insubstituïble de La Ricarda per ampliar la tercera pista de l'aeroport”, prossegueixen les entitats. Les organitzacions sostenen que ”'el Delta no pot perdre ni un pam més d'espais naturals” i que “cal abandonar el vell desenvolupisme' per buscar 'un model aeroportuari català equilibrat i sostenible.”

E3sHZs X0AYR Ka

E3ri3F5XoAQg1NG

Redacció / Fotos: Quim Pérez-Ni un pam de Terra