L’abocador del Garraf continua contaminant

Imprimeix

Les deixalles afecten els avencs i cavitats subterrànies del massís i la contaminació també afecta l’atmosfera de l’àrea metropolitana, segons ha fet públic la plataforma SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet

Quinze anys després de la clausura de l’abocador del Garraf, el biogàs generat per les deixalles continua contaminant els avencs i cavitats subterrànies del massís, i la contaminació afecta també l’atmosfera de l’àrea metropolitana, segons ha fet públic la plataforma SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet. Geòlegs i experts que fan un seguiment continuat de la situació exposaran els resultats dels darrers estudis en un acte públic que es farà el pròxim dimarts, 11 de maig, a Gavà, a les 19 hores.

web DSCF3253 1024x683

Acte

La Federació Catalana d’Espeleologia, la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), el Grup Ecologista Quercus i el Centre d’Estudis Beguetans (CEB) han organitzat l’acte, amb el títol “Impacte atmosfèric dels avencs del Garraf. L’herència de l’abocador”. La sessió es farà a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal de la plaça Balmes de Gavà i, com que hi haurà places limitades, les persones interessades a assistir-hi de manera presencial s’hauran d’inscriure prèviament.

En l’acte hi participaran Lluís Domingo, president de la Federació Catalana d’Espeleologia i geòleg; Pau Pérez, geòleg, geògraf i espeleòleg; Raúl Cano, geòleg i espeleòleg, i Ignasi de Yzaguirre, metge esportiu i espeleòleg. Tots ells, grans coneixedors del massís i dels impactes de l’abocador en l’entorn. Les persones que vulguin assistir a l’acte de manera presencial, com s’ha dit, s’hauran d’inscriure prèviament a la seu de l’UME, al carrer Salvador Lluch, 6, de Gavà, o bé a través de l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o del telèfon 639141128. També està previst que l’acte es pugui seguir per videoconferència, sense necessitat d’inscripció prèvia.

Redacció / Fotos: Arxiu