Les platges de Viladecans milloren els seus accessos i entorn

Imprimeix

L’AMB ha finalitzat el projecte de millora de l’accés a unes platges envoltades d’espais naturals protegits com el delta del Llobregat

L’AMB ha finalitzat les obres de transformació dels camins per accedir a les platges de la Pineda i de la Murtra dins del municipi de Viladecans. Es tracta d’uns accessos que presentaven deficiències en el paviment, trams sense elements definits de separació entre els vianants i els vehicles, mobiliari en mal estat i vegetació escassa.

robert ramos 4

La inversió total del projecte és aproximadament de 600.000 euros i l’han finançat l’AMB, l’Ajuntament de Viladecans i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquestes obres han servit per millorar la seguretat i comoditat dels conductors, protegir els vianants, renovar el mobiliari i millorar la qualitat paisatgística de l’accés a unes platges envoltades per la Xarxa Natura 2000, un espai protegit amb un alt valor ecològic.

Robert Ramos 1jpeg

Més seguretat i condicions d’ús

*  Regulació dels diferents tipus de circulacions amb priorització de vianants i bicicletes i delimitació dels espais per a vehicles privats, fet que potencia la mobilitat sostenible. S’ha ordenat la circulació de vehicles de motor, bicicletes i vianants, en funció de les característiques de cada tram i de les amplades disponibles de cada calçada. D’aquesta manera, s’ha fet més segura la mobilitat dels vianants.

*   Col·locació de mobiliari (bancs, baranes, barreres de seguretat i tanques de fusta) i senyals viaris als camins.

Millora del paisatge i de l’entorn natural

*  Enjardinament dels marges del camí amb espècies adaptades a un ambient mediterrani. Totes les espècies plantades són autòctones i requereixen poca aigua.

*  Construcció de cunetes verdes als marges dels camins, que permeten absorbir l’aigua de la pluja, que alhora es reaprofitarà per regar la vegetació.

*  Creació de basses i construcció de pous reomplerts amb grava, que permetran una infiltració de la pluja més ràpida, i això evitarà possibles inundacions i entollaments del camí.

robert ramos 3

Millores dels accessos de la Murtra

* Construcció d’una vorera contínua que separa els vianants dels vehicles i evita que es creui la calçada com fins ara.

* Millora del paviment de la calçada i pavimentació de trams que eren de terra. S’ha corregit el pendent dels camins per evitar l’acumulació d’aigua i els entollaments.

*  Creació d’una parada de bus amb bancs i una zona enjardinada.

* Reforç de la senyalització, tant la vertical com l’horitzontal.

* Ampliació del parterre de la benzinera per donar més espai a la pineda existent.

* Instal·lació d’una xarxa de reg per garantir el creixement correcte de les plantacions. Un cop estiguin establertes, no caldrà regar-les i només rebran aigua de la pluja.

Redacció / Fotos: AMB