Demanen extremar les precaucions davant la nidificació de la vespa asiàtica

Imprimeix

L’ADEPAP considera necessari treballar en la detecció i control per impedir que les colònies d’aquestes vespes, molt agressives i que ataquen les abelles de la mel, comencin a créixer i expandir-se

L'associació de professionals de desinfecció i de control de plagues de Catalunya (ADEPAP) ha alertat que, amb l'arribada de la primavera, comença a Catalunya la fase de creació de nius de Vespa velutina, més coneguda comunament com a vespa asiàtica, i ha demanat extremar les precaucions. Al Baix Llobregat hi ha diverses zones on aquest insecte ja ha arribat.

Velutina02

En un comunicat, l'ADEPAP ha dit que és necessari treballar en la detecció i control d'aquests nius embrionaris per impedir que les colònies d'aquestes vespes, molt agressives i que ataquen les abelles de la mel, comencin a créixer i expandir-se.

El president de l'ADEPAP, Quim Sendra, ha assenyalat que 'és molt important detectar ara la presència de nius embrionaris per evitar que les colònies de vespes asiàtiques comencin a “créixer, ja que 'es tracta d'una espècie invasora que s'expandeix i s'adapta molt ràpidament” i “és molt perjudicial per al nostre hàbitat.”

protocol actuació vespa asiàtica

L'associació ha explicat que les picades de vespa asiàtica causen un dolor intens i una coïssor semblant a la d'una cremada. “Aquesta vespa no té un comportament més agressiu que el de les vespes autòctones de manera general, però en el moment de protegir el niu aquesta agressivitat augmenta”, explica Sendra.

Durant els últims anys, la vespa asiàtica s'ha expandit de forma ràpida a Catalunya, des de la frontera francesa, fins a arribar a tot el prelitoral i litoral. Actualment, segons l'ADEPAP, ja hi ha presència de la vespa asiàtica a gairebé totes les comarques de Girona i Barcelona i, des del 2018, també en algunes de Tarragona i Lleida.

Redacció / Fotos: Arxiu