Quatre de cada cinc tortugues ateses pel CRAM el 2020 presenten plàstics

La fundació ha recalcat que aquests animals marins són un gran indicador de l'estat de contaminació dels mars

El 78% de les tortugues tractades durant el 2020 per la Fundació CRAM, el Centre de Rescat d'Animals Marins ubicat al Prat de Llobregat, tenia microplàstics a la seva femta i en contingut digestiu. Segons han confirmat la fundació en una nota de premsa, de les 51 tortugues de tipus 'Caretta caretta' ateses per l'Àrea de Clínica i Rescat de l'organització, se'n van agafar mostres a 41, i, d'aquestes, 32 havien ingerit plàstics.

1500x500

D'altra banda, el CRAM ha denunciat que de les set anàlisis de tortugues mortes, a totes es van trobar restes de plàstic i, si bé han descartat que el material sigui la causa de les morts, han confirmat que els va produir esteritis severa (inflació de l'intestí prim), provocant dolor, anorèxia i fallades en la seva immunologia.

cram prat 2

En el 2020 també han atès tres tortugues marines amb aletes enredades en xarxes o fils de pesca. Respecte a això, han aprofitat per avisar que, en cas que un ciutadà trobi una tortuga en aquesta situació, mai s'ha de retirar el material, sinó trucar al 112 per procurar l'assistència veterinària adequada.

La fundació ha recalcat que les tortugues són un gran indicador de l'estat de contaminació dels mars, perquè tenen tendència a ingerir deixalles plàstiques o a enredar-s'hi, a més de viure en una gran distribució de l'ecosistema marí, tant en el fons com en la superfície.

El CRAM ha criticat que les dades del 2020 “no són una simple xifra, són l'indicador d'un problema que afecta greument tota la fauna marina, i també la resta d'éssers”. “Són necessaris -han subratllat la nota de premsa del CRAM- canvis urgents en polítiques i hàbits per reduir la gran quantitat de deixalles que s'acumulen en el medi marí i que danyen la seva fauna, flora i, amb això, la salut de tots nosaltres.”

Et740fDXIAAhLz8

La Fundació CRAM ha participat durant l'any 2020 en el projecte europeu INDICIT, en el qual s'engloben vuit països amb l'objectiu de desenvolupar eines estandarditzades que monitoritzin l'impacte de les escombraries a la fauna marina, així com per mesurar la contaminació general del Mediterrani.

Redacció / Fotos: CRAM

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix