Ratificat el Pla especial de protecció del Parc Natural de Collserola

Imprimeix

Preveu un augment dels espais lliures de més de 700 hectàrees i projecta una nova estratègia per a l'ús públic

La Generalitat ha aprovat definitivament aquest dimarts el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), que preveu un augment dels espais lliures de més de 700 hectàrees i projecta una nova estratègia per a l'ús públic.

collserola 2

En un comunicat, l'AMB ha explicat aquest dimarts que l'objectiu del Pla és garantir la màxima protecció i preservació d'aquest espai natural “de vital importància per a la metròpolis de Barcelona.”

Ha considerat també que s'ha redactat i tramitat “en un marc de governança i de consens molt ampli”, malgrat les queixes d'entitats veïnals de la zona que han denunciat que el pla afecta uns 140 habitatges inclosos dins de la nova zona protegida i que seran extingides en els pròxims 40 anys.

collserola 3

“La importància del Parc radica en els valors que conté, que cal preservar, així com en els beneficis que aporta al medi ambient, a la societat i a la qualitat de vida. Aquest gran pulmó verd ofereix benestar i salut a la població metropolitana, un augment de la riquesa ecològica, un marc per a la sensibilització cap a la sostenibilitat i l'oci per a la ciutadania i un reforç de la infraestructura verda metropolitana”, ha defensat l'AMB.

El PEPNat té com a eix vertebrat una estratègia ecològica que defineix un model de parc estructurat en sis àmbits: Preservació i millora dels valors ambientals, valorització dels recursos naturals, infraestructures i serveis, espai funcional, ús públic, i patrimoni construït.

Redacció / Fotos: Arxiu