Moratòria als propietaris de furgonetes N1 que hagin comprat un vehicle nou

Imprimeix

Podran circular temporalment sense ser sancionat sempre que l’adquisició hagi estat abans de l’1 d’abril

L’AMB i els cinc ajuntaments metropolitans que integren la ZBE Rondes BCN han establert  que els propietaris de furgonetes N1 que hagin comprat un vehicle nou abans de l’1 d’abril del 2021 per adaptar-se a la normativa de la ZBE Rondes, si no han rebut el vehicle en finalitzar la moratòria prevista, podran circular temporalment sense ser sancionats fins que els arribi el vehicle nou.

Des de l’organisme metropolità es recorda que la mesura serà aplicable sempre que el vehicle nou compleixi la normativa de la ZBE Rondes BCN (li ha de correspondre un distintiu ambiental de la DGT) i s’hagi adquirit abans de l’entrada en vigor del règim sancionador per a les furgonetes N1; és a dir, abans de l’1 d’abril de 2021. El procediment d’acreditació d’aquests casos concrets s’efectuarà a través del mateix Registre metropolità (zbe.barcelona).

furgonetes n1 2

L'AMB ha detectat que, en alguns casos, s'estan produint endarreriments en el lliurament de vehicles nous. Aquesta mesura que s'anuncia avui es pren atenent aquesta situació i algunes peticions rebudes en la mateixa línia. Tot plegat es durà a terme d’acord amb les ordenances municipals corresponents i els consegüents bans o decrets d’alcaldia d’adequació de la norma a la situació sanitària provocada per la crisi de la covid-19.

El mateix procediment també s’aplicarà per a furgonetes  grans, camions, autobusos i autocars (N2, N3 i M3).

Redacció / Fotos: AMB