Multen els opositors del creixement urbanístic del Prat

"El consistori aplica l’ordenança municipal de civisme amb finalitats polítiques per silenciar les protestes veïnals i ecologistes", segons la plataforma ‘Ni un pam de terra’

Els activistes de la plataforma Ni un pam de terra denuncien que l’Ajuntament del Prat està utilitzant l’ordenança municipal del civisme com una “llei mordassa local”, per silenciar les protestes veïnals contra la construcció de la segona fase del projecte urbanístic de l’ARE Eixample Sud. De moment, les multes ascendeixen a 1.350 euros. Segons la plataforma, les ordenances municipals, “que ni tan sols tenen rang de llei, no es poden utilitzar per reprimir el dret a la protesta.”

foto camp

Així, les multes “castiguen” veïns i ecologistes per reunir-se al Camp de la Bunyola, un projecte d’hort comunitari que va finalitzar amb l’inici de les obres d’urbanització dels camps, i per una protesta a l’Ajuntament del Prat. La plataforma pratenca interpreta les multes com una mostra preocupant “d’autoritarisme”, per part del govern municipal (Comuns-PSC), davant les protestes contra el model de creixement urbanístic que aquest està impulsant.

Les multes han arribat poc després de la roda de premsa que Ni un pam de terra va organitzar, junt amb altres col·lectius ecologistes, per denunciar les agressions urbanístiques als espais agrícoles i naturals del Delta del Llobregat.

Captura de pantalla 2021 04 01 a las 7.22.23

L’equip de govern municipal, liderat per l’alcalde Lluís Mijoler ha assumit en tot moment la defensa política de l’expansió urbanística en qüestió, “tot i que afecta camps inclosos a la zona IBA 140, important per la conservació de les aus segons l’ONG SEO Birdlife. Aquesta àrea delimitada hauria de servir de referència per a l’ampliació de les zones protegides del Delta del Llobregat exigida per la UE en la seva recent carta d’emplaçament a l’Estat espanyol”, explica la plataforma.

Noves mobilitzacions

Malgrat la pressió rebuda, la plataforma veïnal Ni un Pam de Terra té la intenció de seguir endavant amb la seva campanya de defensa dels espais agrícoles de la marina del Prat amb noves convocatòries de protesta, començant pel pròxim dissabte 10 d’abril, al davant de les obres d’urbanització de la segona fase de l’ARE Eixample Sud del Prat.

Redacció / Fotos: NPT

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix