Bicicletada per demanar la protecció de l’Olla del Rei de Castelldefels

Imprimeix

Unes 300 persones reclamen incloure aquesta zona humida en la propera ampliació de zones protegides del Delta del Llobregat i també rsolucions per evitar el vessament d'aigües residuals

Unes 300 persones van participar ahir dissabte en una bicicletada organitzada per la plataforma ciutadana Salvem l'Olla del Rei. Aquesta va finalitzar a la plaça de l'església de Castelldefels, on es va llegir un manifest.

Ew8ifppW8AA4T5v

Ew8h32IXEAESL99

Els assistents van demanar a les administracions públiques que protegeixin la zona humida de l'Olla del Rei, aprofitant l'ampliació de zones de protecció que la Generalitat ha de fer per indicació de la Unió Europea. Els manifestants també van reclamar "solucions urgents" a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per evitar els vessaments d'aigües residuals que es produeixen en el municipi i que afecten l'estany de l'Olla del Rei, així com la platja de Castelldefels.

Ew62dsVXMAIHr 7

Ew7ZieQXIAEocZS

Ew8gljIWEAUdn p

Al manifest va recordar que l'espai natural de l'Olla del Rei consisteix en una zona humida "parcialment" inclosa a l'inventari de zones humides de Catalunya pel seu elevat "interès biològic". "En aquest petit espai natural trobem espècies de fauna residents, hivernants o estivals incloses a normatives europees, relatives a la conservació de les aus silvestres", van subratllar.

Redacció / Fotos: Plataforma Salvem l’Olla del Rei