L’entorn natural del Baix també entra en joc a les eleccions del Barça

Víctor Font i Toni Freixa mostren el seu compromís social i ambiental del club amb el territori on s'ubica

Setmanes enrere, la plataforma SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet va adreçar una carta oberta als tres candidats a la presidència del Barça, Toni Freixa, Víctor Font i Joan Laporta, per manifestar-los la preocupació de les entitats de la comarca pel paper "d'agent immobiliari" que ha jugat el club blaugrana al llarg de les darreres dècades, duent a terme operacions de compra de terrenys i promocions urbanístiques totalment alienes a l'objecte social d'un club esportiu. El resultat, diversos negocis fallits per al club i terrenys d'alt valor ambiental i cultural amenaçats de degradació.

victor font

El candidat Víctor Font, a través d'un membre de la seva candidatura, i el mateix Toni Freixa es van reunir amb els representants de la plataforma i van admetre el paper negatiu que el club ha jugat a la comarca amb algunes operacions urbanístiques, a més de no haver tret cap rendiment econòmic de les propietats de l'Hospitalet de Llobregat (Can Rigalt) i de Viladecans (terrenys agrícoles i naturals prop de la C-31). En tots dos casos, les candidatures a la presidència del Barça van demostrar el seu compromís per a fer del Barça un agent que treballi en positiu per a la població del Baix Llobregat, on té aquestes propietats, tot contribuint a la conservació dels espais agrícoles i naturals de Viladecans i de la masia de Can Rigalt a l'Hospitalet, ja sigui mitjançant convenis amb les administracions o amb acords amb altres agents públics o privats.

toni freixa aspirant a la preside ncia del barc a jordi borra s e1611345030308

La voluntat manifesta dels dos candidats és mostrar el compromís social i ambiental del club amb el territori on s'ubica, generant una projecció d'imatge pública positiva. SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet ha valorat de forma "molt favorable el compromís de Victor Font i de Toni Freixa, i considera que ambdues candidatures treballarien molt positivament en cas de guanyar la cursa per la presidència del club", segons han declarat els portaveus de la plataforma.

Per contra, SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet considera reprovable l'actitud de l'altre candidat a la presidència del Barça, Joan Laporta, que no ha respost a la carta oberta de les entitats socials de la comarca. Laporta va ser el president de l’FC Barcelona que va impulsar l'adquisició dels terrenys de Viladecans al costat de la reserva del Remolar-Filipines, “en una operació molt fosca en la qual el club va pagar 18 milions d'euros per uns terrenys taxats en poc més d'1 milió, amb la intenció de fer-hi un megacentre comercial i d'oci”.

joanlaporta

L'esmentat projecte, pactat amb l'Ajuntament de Viladecans, va decaure quan la Generalitat va emetre un informe negatiu per incompatibilitat del projecte amb la legislació ambiental que protegeix l'entorn natural del Delta del Llobregat. La plataforma es pregunta si Laporta vol que l’FCB continuï “sent una agència de negocis immobiliaris a qualsevol cost social o ambiental i si aquesta és la raó per la qual no ha respost a la petició de les entitats de la comarca.”

Redacció / Fotos: Pau Gasol

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix