Els parcs metropolitans tindran prats florits per afavorir la biodiversitat

Imprimeix

L'informe conjunt destaca que els prats dels parcs sotmesos a poques segues, sense regar i lliures d'herbicides, tenen més biodiversitat de papallones que els prats tradicionals formats per gespa o prats regats

El Consell de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) han anunciat aquest dijous que incorporaran prats florits a deu parcs i dues platges de Barcelona per afavorir la biodiversitat.

En un comunicat, els organismes han dit que els resultats de 2020 de l'Observatori Metropolità de Papallones mBMS, coordinat per l'AMB, CREAF i el Laboratori Metropolità d'Ecologia i Territori de Barcelona (LET), indiquen que els prats florits són més rics en espècies com les papallones.

20210226 082647

L'informe conjunt destaca que els prats dels parcs sotmesos a poques segues, sense regar i lliures d'herbicides, tenen més biodiversitat de papallones que els prats tradicionals formats per gespa o prats regats. “Aquesta biodiversitat, en termes de nombre d'espècies i abundància d'individus, és similar als prats seminaturals, sense cap tipus de gestió i sovint situats fora dels parcs”, ha explicat el director del CREAF, Joan Pi. El coordinador de Serveis de Promoció i Conservació de l'AMB, Jordi Bordanove, ha afegit que “els prats florits contribueixen a tenir una millora paisatgística i uns parcs més resilients a plagues i sequeres.”

20210226 082013

Fins al moment, l'Observatori Metropolità recollia dades de sis parcs i dues platges de Badalona, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Esplugues de Llobregat, Gavà, Montgat, Tiana, Ripollet, Sant Boi de Llobregat i Sant Joan Despí.

El 2021 busquen ampliar el seguiment a setze parcs i quatre platges de Barberà del Vallès, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

Redacció / Fotos: LPdB