Reclamen una avaluació dels impactes de les infraestructures al territori

Imprimeix

Viladecans en Comú celebra i comparteix la demanda de la Comissió Europea d’evitar el deteriorament del delta del Llobregat

La Comissió Europea ha demanat a Espanya que prengui les mesures necessàries per evitar el deteriorament del delta del Llobregat a conseqüència de l’execució de grans projectes d’infraestructura, com ara l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Aquest espai natural forma part de la xarxa ecològica europea d'àrees de conservació de la biodiversitat ‘Natura 2000’. A més de la reducció d’espècies i d’hàbitats, el territori pateix l’agreujament de la regressió del litoral, les inundacions, l’augment de les dificultats de drenatge del delta i d’alimentació de les llacunes litorals, i també de les emissions de gasos amb efecte hivernacle, de la contaminació sonora i de l’aire per l’increment de l’activitat i de la mobilitat.

Aircat Xavier Pujol

Viladecans en Comú celebra i comparteix aquesta decisió de la Comissió Europea. La tinenta d’alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat a l’Ajuntament de Viladecans i regidora per Viladecans en Comú, Encarna García, considera que “és necessària també una diagnosi i una avaluació global dels impactes sobre el territori de les diferents infraestructures i la revisió de les mesures definides en les Declaracions d’Impacte Ambiental dels diferents projectes per tal de modificar-les i implementar noves actuacions  per poder fer front amb garanties a la delicada situació actual del delta del Llobregat.”

Redacció / Fotos: Arxiu