Gavà tindrà més ciment i menys verd al municipi

Imprimeix

L’Ajuntament preveu construir 2.300 habitatges nous en sis anys i els ecologistes s’oposen

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presentar ahir dijous el Pla Local d'Habitatge 2021-2026, un document “estratègic” en la matèria que preveu la construcció de 2.300 nous habitatges, dels quals un 40 % seran públics.

Les actuacions previstes, valorades en 3,8 milions d'euros, tenen com a objectiu posar a disposició de la ciutadania més habitatge “de qualitat i assequible”, millorar el parc actual, protegir les persones residents i prevenir la pèrdua de l'habitatge. Ara, el consistori obre un procés participatiu perquè la ciutadania aporti propostes i suggeriments abans de l'aprovació inicial del Pla, prevista per al ple municipal del mes d'abril.

roda premsa 180221

“Aquest és un Pla que aborda els reptes que tenim al davant per satisfer les demandes i necessitats de la ciutadania. Unes demandes i necessitats que queden reflectides en les prop de 4.000 sol·licituds rebudes a l'Oficina Local d'Habitatge per accedir a un habitatge social”, ha dit l'alcaldessa, que ha afirmat que al municipi solament hi ha un centenar d'habitatges buits “i prop de la meitat estan en situació d'ocupació”. Sánchez ha subratllat que el Pla està desenvolupat amb mirada metropolitana, alhora que ha assegurat que es durà a terme preservant de forma equilibrada i preservant els actius naturals del municipi baixllobregatí.

Sobre el 40% de pisos públics que estan contemplats en el pla, l'alcaldessa ha dit: 'Seran prop d'un miler d'habitatges, tant de compra com de lloguer, que donaran resposta a diferents situacions habitacionals, com la de les persones grans, que no necessiten tants metres quadrats però sí disposar de serveis prop de casa i un entorn agradable on relacionar-se i combatre la solitud'.

Et8IbfRWQAUMtwW

Oposició

No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot ja ha posat el crit al cel i té previst realitzar mobilitzacions: “L’Ajuntament de Gavà ens trobarà de front”. La plataforma considera que “el Pla de Ponent és una operació especulativa que destrossarà el darrer connector Llobregat-Garraf.”

Redacció / Fotos: AMB-Aj. Gavà