Sant Boi i El Prat reben el guardó 'Tres Pajaritas Azules'

Imprimeix

En reconeixen l'excel·lència dels municipis en la recollida selectiva de paper i cartó

Els ajuntaments de Sant Boi i El Prat van rebre ahir dimarts el guardó 'Tres Pajaritas Azules'. És la màxima distinció dels premis a l’excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartó organitzats anualment per ASPAPEL. El lliurament de premis Pajaritas Azules van tenir lloc durant un esdeveniment virtual. Hi van intervenir el secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i la presidenta d'Aspapel, Elisabet Alier, que van destacar el compromís dels consistoris per seguir avançant en el camí de l'economia circular malgrat la difícil situació ocasionada per la crisi sanitària.

Acte de lliurament Pajaritas Azules

Un total de trenta-set ajuntaments i entitats locals de tretze comunitats autònomes van ser reconeguts en l'edició de 2020. Sant Boi i El Prat foren dos dels sis municipis catalans premiats, juntament amb Barcelona, Lleida, Mollet del Vallès i Reus. Les entitats locals premiades donen servei a més de set milions de ciutadans i ciutadanes que han seguit reciclant més que mai. La recollida municipal de paper i cartó va créixer el 2019 per cinquè any consecutiu, concretament un 8,9%. Segons la previsió d'ASPAPEL, l'any 2020 s'hauran recollit selectivament a Espanya, malgrat la pandèmia, 4,5 milions de tones de paper i cartó usats i s'hauran reciclat 5,1 milions de tones.

whatsapp image 2021 02 16 at 12.36.25

Pajaritas Azules és un programa anual, organitzat per ASPAPEL, d'assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en la recollida selectiva de paper i cartó, enfocat a la millora contínua. L'avaluació es basa en l'anàlisi de 21 indicadors. Les entitats locals que cada any es distingeixen per la seva excel·lència obtenen una, dues o tres Pajaritas Azules, segons un barem objectiu calculat a partir dels resultats obtinguts en l'avaluació.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi-Aj. El Prat