Intervenció policial contra activistes ecologistes al Prat de Llobregat

L’Ajuntament decideix indentificar sistemàticament els participants d’un hort comunitari i la Policia Local els amenaça amb denúncies per desobediència, segons la plataforma veïnal Ni un Pam de Terra

El passat dissabte 30 de gener, la plataforma veïnal Ni un Pam de Terra va realitzar una acció de reivindicació del valor dels espais agrícoles afectats per la segona fase del pla urbanístic de l'ARE Eixample Sud del Prat de Llobregat. Segons la plataforma, es va entrar als camps -abandonats des de fa molts mesos- i es va procedir a la neteja de residus i, posteriorment, es va realitzar tasques per al cultiu d'hortalisses.

foto camp de la bunyola adr pimentel

EtzbZHmWgAEnI4z

Camp de la Bunyola

Des de llavors, un grup de veïns i veïnes ha tirat endavant un projecte d'hort comunitari agroecològic que s'ha anomenat Camp de la Bunyola. Amb l'hort, “es vol fomentar la salut tant física com mental, l'alimentació de qualitat, el manteniment d'un entorn agrícola i natural necessari, així com l'enfortiment de la comunitat”, explica la plataforma. L'hort comunitari es concep també com una eina de resistència davant d'un pròxim inici de les obres, que serveixi per teixir complicitats amb el veïnat de la zona i per contraposar clarament l'ús que s'hauria de donar a aquests camps amb el que en pensen fer institucions i empreses constructores.

EtzYHSgXIAQorh4

La resposta institucional a l'hort comunitari “ha sigut repressora i intransigent”. El Govern municipal ha manifestat en tirar endavant el projecte d'urbanització i edificació de 199.339 m2 on ara hi ha camps que a formen part de la zona IBA nº140, important per a la conservació de les aus del Delta del Llobregat. Així, la Policia Local va fer acte de presència des del començament, “aplicant la llei Mordassa i aixecant diverses actes policials pel delicte de desobediència”.

Etc i1PXcAMo3 4

D'ençà del primer cap de setmana, la compareixença de la policia municipal als camps ha sigut molt freqüent, “identificant reiteradament a les responsables, exigint l'abandonament de l'espai i amenaçant de les conseqüències penals de seguir amb l'activitat”. Ni un Pam de Terra considera molt greu que l'Ajuntament del Prat respongui així davant l'exercici, per part d'activistes ecologistes, de drets fonamentals de protesta política i de la reivindicació dels espais comuns i de la protecció del medi natural. Malgrat l'hostilitat institucional, el projecte de l'hort comunitari té previst seguir la seva activitat, materialitzant d'aquesta manera el rebuig d'una part important de la ciutadania del Prat de Llobregat a la invasió de ciment i la voluntat de preservar l'entorn agrícola i natural.

Redacció / Fotos: Ni un Pam de Terra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix