Cervelló també aposta pel sistema que recompensa per reciclar

Aquest pioner Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) arriba al municipi per adaptar-se als nous hàbits digitals dels ciutadans, incorporant aquesta tecnologia als 89 contenidors grocs que hi ha al poble

Els habitants de Cervelló compromesos amb el reciclatge obtenen des del passat divendres 29 de gener recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l'aposta de l'Ajuntament per RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país. D'aquesta manera, Cervelló es converteix en un altre municipi català que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, alhora, premia els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper.

reciclos cervello 2

Els 9.000 veïns i veïnes de Cervelló podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 89 contenidors grocs dels carrers de la localitat -als quals se'ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses per fer-ho. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l'entorn dels ciutadans de Cervelló, com contribucions per millorar les zones verdes de les places públiques del municipi.

Aquest sistema de reciclatge SDR es va presentar divendres passat en un acte telemàtic de la mà d'Enric Ibáñez, portaveu d'Ecoembes a Catalunya, i que va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, i de diversos regidors del consistori.

Enric Ibáñez va afirmar que "gràcies a RECICLOS, els ciutadans compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia i a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar Cervelló a través de les recompenses que obtenen quan reciclen. És la primera vegada que un sistema de reciclatge uneix tecnologia i recompenses per tal d'ajudar a reciclar més i millor. RECICLOS, lluny de ser un projecte de futur, és ja una realitat."

reciclos cervello 3

Per fer ús d'RECICLOS, els ciutadans de Cervelló només han de connectar-se a la webapp, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix