Apareix un dofí gris mort a la platja del Prat de Llobregat

Imprimeix

Territori i Sostenibilitat ha lamentat els fets i ha explicat que es tracta del primer exemplar d’aquesta espècie que apareix mort aquesta temporada

Un exemplar de dofí gris (Grampus griseus), una espècie escassa a Catalunya i vulnerable, ha aparegut mort aquest dimecres al matí a la platja de Ca l'Arana del Prat de Llobregat, situada al delta i a prop de la desembocadura del riu.

Segons ha explicat el consistori i la conselleria de Territori i Sostenibilitat, l'exemplar ha estat trobat per personal del Consorci del Delta del Llobregat, que ha avisat els tècnics de Medi ambient de la Generalitat i l'Ajuntament. Membres del cos d'Agents Rurals i tècnics de la Generalitat s'han desplaçat fins al lloc per retirar el cos del dofí, que s'ha traslladat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per fer-li l'autòpsia.

dofi 2

En un missatge a Twitter, la conselleria de Territori i Sostenibilitat ha lamentat els fets i ha explicat que es tracta del primer dofí gris que apareix mort a la platja aquesta temporada. Per la seva banda, l'Ajuntament ha destacat que la presència d'aquests animals i d'altres cetacis és habitual a la costa del municipi i un indicador de la bona salut de l'hàbitat marí.

Redacció / Fotos: Dep. Territori i Sostenibilitat