La urbanització dels camps de l’ARE Sud del Prat arriba al Ple

La plataforma veïnal ecologista ‘Ni un pam de terra’ reclama que l’Ajuntament sol·liciti al Departament de Territori i Sostenibilitat que modifiqui el Pla director urbanístic perquè els espais naturals i agrícoles no siguin edificacions

La plataforma veïnal ecologista ‘Ni un pam de terra’ insta l'Ajuntament del Prat i el seu govern municipal a sol·licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que modifiqui el Pla director urbanístic de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) del Baix Llobregat amb l'objectiu de deixar sense efecte l'ARE Eixample Sud del Prat de Llobregat. I ho fa a través de la presentació d’una moció que serà debatuda i votada el pròxim 13 de gener al Ple municipal pratenc.

EpCQhPGXcAADTRQ

En el text de la moció, ‘Ni un pam de terra’ demana també al govern municipal, format per Comuns i PSC, que vetlli perquè els terrenys afectats per la segona fase (PAU 2) del projecte urbanístic de l'ARE Eixample Sud, en tant que espais naturals i agrícoles, no siguin urbanitzats i edificats.

Superfície afectada

Segons la plataforma veïnal, l'extensió afectada pel PAU 2 és la superfície, al sud del nucli urbà, que va des del barri de la Barceloneta fins al riu Llobregat, la major part de la qual està en plena explotació agrícola. És una zona adjacent a l'actual Parc Agrari del Baix Llobregat, els terrenys de la qual formen part d'una extensió agrària contínua que constitueix l'últim reducte entre el nucli urbà i les Reserves Naturals del Prat (sector La Ricarda i Ca l'Arana), i per tant, indirectament les protegeix. La zona acull espècies de l'Annex I de la Directiva d'Aus de la Unió Europea, per la qual cosa està inclosa dins dels límits de l'IBA (Important Bird Area) nº140 del Delta del Llobregat.

Eo5gVu6XcAAGS1o

Eo40 smXUAEPswK

Campanya

Des de la plataforma veïnal es porta mesos treballant en una campanya per a l'aturada de les obres que properament amenacen aquests terrenys, amb feina d'informació i conscienciació entre la ciutadania, recollida de signatures, accions als carrers i la manifestació que va discórrer pels carrers de la ciutat el passat 12 de desembre. La presentació de la moció al Ple forma part d'aquesta campanya, amb la intenció d'incrementar la pressió en l'àmbit institucional per tal de capgirar els plans d'expansió immobiliària de l'Ajuntament del Prat i la Generalitat de Catalunya.

EpiazrRWwAwNtZX

La sessió del Ple en què la moció serà debatuda serà aquest dimecres 13 de gener a les 18.30. El Prat de Llobregat, 11 de gener de 2021. ‘Ni un pam de terra’ ha fet una crida la població a concentrar-se davant de l’ajuntament per donar suport a la moció dimecres vinent, quan es faci el Ple, a les 18 hores.

Redacció / Fotos: Plataforma ‘Ni un pam de terra’



 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix