Filomena arriba al Baix Llobregat amb pluja i poca neu

Imprimeix

Des de Mossos d’Esquadra i la conselleria d’Interior insisteixen que s’eviti al màxim els desplaçaments fins que no acabi l’episodi del temporal

El temporal Filomena ha arribat al Baix Llobregat fins que al moment no s’hagin registrat incidències i amb prou feines ha nevat al territori (només en zones altes de la comarca i ha enfarinat determinats municipis de la zona nord de la comarca).gava 1 neuAixí ho ha destacat en una roda de premsa telemàtica el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que ha reconegut que l'afectació del temporal està sent per ara “menor del que es preveia” a l'àrea Barcelona i més concretament al Baix Llobregat. “Si el consell ahir era no sortir de casa, el d'avui és no sortir de casa”, ha insistit Sàmper. A més ha assegurat que fins al moment hi ha hagut una mobilitat viària molt baixa a Catalunya per la qual cosa ha agraït a la ciutadania que hagi complert les recomanacions de la Generalitat de quedar-se a casa. El comissari portaveu dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, ha insistit també que s'evitin al màxim els desplaçaments i no se surti a la carretera per anar a veure la neu: “demanem la màxima restricció possible perquè l'episodi de neu encara no ha acabat.”

vallirana

Segons el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Eliseu Vilaclara, les nevades, que no han arribat al litoral, han deixat gruixos de fins a 35 centímetres en algunes zones del sud de Catalunya, mentre que a la resta i a l'interior el màxim se situa entre 4 i 8 centímetres.

collbato

De cara a demà, les precipitacions es preveuen més disperses, excepte al nord-oest i al sud de Catalunya, i a més s'esperen pluges intenses al litoral sud i a la Costa Brava gironina. Pel que fa al temporal marítim, s'espera que les pròximes hores algunes onades superin els quatre metres d'alçada a la zona de l'Ebre i en alguns punts de la costa central. Segons l'SMC, el temporal Filomena es mantindrà a Catalunya fins dilluns al matí.

Redacció / Fotos: Particulars-Ajuntaments