Seat inverteix a recuperar l’ecosistema del Parc Natural Delta de l’Ebre

La iniciativa, que es realitza en col·laboració amb l'ONG SEO/BirdLife, compta amb una inversió d'un milió d'euros, i tindrà una durada de dos anys

Seat i el Grup Volkswagen han posat en marxa un projecte de restauració i preservació de la biodiversitat de Delta de l'Ebre per pal·liar els efectes causats per la borrasca Gloria a principis de 2020 i recuperar les zones més afectades de la zona humida. La iniciativa, que es realitza en col·laboració amb l'ONG SEO/BirdLife, compta amb una inversió d'un milió d'euros, i tindrà una durada de dos anys.

cq5dam.thumbnail.750.420 3

Fa un any, el gener de 2020, la borrasca Glòria va assotar el Delta de l'Ebre amb una violència extrema, causant un important impacte mediambiental i posant en perill les 360 espècies d'aus que fan d'aquesta zona una de les reserves naturals més diverses d'Europa. El projecte de restauració de Seat i el Grup Volkswagen ajudarà a millorar l'estat de conservació dels hàbitats naturals costaners i activarà projectes de prevenció per reforçar les zones i adequar-les a futurs episodis meteorològics extrems, informen les companyies automobilístiques.

cq5dam.thumbnail.750.420 2

“La protecció de la biodiversitat i la recuperació de l'ecosistema de Delta de l'Ebre és un pas addicional en el nostre compromís amb el medi ambient, però també una mostra de la nostra responsabilitat amb la societat i l'entorn en què operem”, ha destacat el responsable de Sostenibilitat de Seat, Edgar Costa. D’altra banda, Ralf Pfitzner, responsable de Sostenibilitat del Grup Volkswagen, ha comentat que “Volkswagen té com a objectiu promoure la biodiversitat, reduir el CO2 i protegir els recursos naturals. Per això promovem i donem suport diversos projectes ecològics a tot Europa.”

cq5dam.thumbnail.750.420 1

En concret, el projecte de recuperació estarà enfocat a restaurar la Reserva Ornitològica de Riet Vell, així com algunes zones costaneres amenaçades per la pujada del nivell del mar. En aquestes àrees s'hi activaran diverses accions per recuperar les funcions i serveis ecològics, especialment aquelles relacionades amb l'amortiment dels efectes de l'augment del nivell del mar i la recuperació d'hàbitats que afavoreixin la canalització de l'aigua cap al subsòl.

cq5dam.thumbnail.750.420

La donació al projecte Delta de l'Ebre s'ha realitzat en el marc d'un acord entre el Banc Europeu d'Inversions (BEI) i el Grup Volkswagen, firmat el desembre de 2018. El Grup Volkswagen es va comprometre voluntàriament a invertir un total de 10 milions d'euros en projectes mediambientals com a part del seu compromís amb la sostenibilitat, de manera que el projecte de restauració del Delta de l'Ebre forma part d'aquesta iniciativa global.

Redacció / Fotos: Seat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix