Alerta màxima davant la previsió de nevades dissabte al Baix Llobregat

Protecció Civil recomana molta prudència en els desplaçaments a les zones afectades per la neu i pel vent

Protecció Civil ha posat en prealerta el pla NEUCAT per la  previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi de nevades que va començar ahir a les Terres de l’Ebre i que es preveuen generalitzades dissabte. Demà divendres la cota de neu baixarà a zero i es preveu que pugui nevar al terç sud de Catalunya, sobretot a partir de la tarda i fins a la matinada.

ErJWP70XUAI49iI

De cara a dissabte, la previsió és que  les nevades es generalitzin a tot Catalunya excepte el terç nord oest (Pirineu de Lleida) i que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. Amb el pas de les hores la cota anirà pujant, tot i que amb una gran variabilitat. A més, al terç sud del país, per sobre dels 800 metres es podran superar els 30 cm de neu.

snow covid

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les nevades a interior.gencat.cat/nevades

Cal evitar la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible. Cal recordar també que hi ha restriccions a la mobilitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Podeu consultar les restriccions en vigor a partir d’avui 7 de gener en aquest enllaç: https://bit.ly/39aopfV

Prealerta VENTCAT

Protecció Civil de la Generalitat també ha posat el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase de Prealerta per la previsió de l’SMC de ventades dissabte.

Segons la previsió, el vent podrà superar els 72 km/h per a les comarques del litoral, prelitoral i part interior del país, sobretot a cotes altes. Dissabte també es preveu un episodi de mala mar a tota la costa catalana. De cara a l’avís per vent, cal extremar les precaucions a les zones on bufi fort sobretot pel que fa a la conducció i a les activitats a l’exterior. També, i a nivell preventiu, cal fixar bé qualsevol element de decoració nadalenca de balcons i terrasses perquè no voli a causa del vent.

 4207921 aca52620

Cal consultar els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades a interior.gencat.cat/ventadesCal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit:

Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.

  • En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.

Es recomana seguir l’evolució de la situació meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix