Protecció Civil alerta d’una onada de fred al Baix Llobregat

Imprimeix

Es podran assolir temperatures extremadament baixes durant la nit i fins al mig matí el Dia de Reis

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en Alerta per l’onada de fred amb una forta baixada de les temperatures. A més, a les comarques de l’interior de Catalunya i del litoral barceloní i prelitoral central també es podran assolir temperatures extremadament baixes durant la nit i fins a mig matí el dia de Reis.

Eq444IzXMAASNJY

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu (plaques de gel) i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit i pel que fa a gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, ja que són els més vulnerables a les baixes temperatures. En les hores en que el fred sigui més intens, han d’evitar sortir al carrer. Es demana als familiars i amics de persones grans que viuen soles que les visitin o hi parlin per telèfon per comprovar que es troben bé.

frio

També cal estar atents a les possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions i ventilar cada dia els habitatges i no tapar les reixetes de ventilació per garantir l’entrada d’oxigen. També cal vigilar la congelació de canonades allà on baixin més les temperatures en zones aïllades i urbanitzacions.

Redacció / Fotos: Arxiu