Les estacions d’FGC de la comarca es passen a l’energia renovable

Instal·larà plaques solars a les estacions de Sant Andreu de la Barca, Sant Boi i al Centre Operatiu de Martorell

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha fet una ferma aposta per les energies renovables. L’Agenda d’Acció Climàtica d’FGC preveu la transició de l’empresa cap un consum intensiu de fonts d’energia renovable. L’any 2019, Ferrocarrils ja va reduir un 72% les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle gràcies a la compra d’energia verda d’origen renovable i certificada. I aquest any 2021, tota l’energia que consumeixin els trens serà 100% d’origen fotovoltaica. Amb aquesta agenda, FGC incorpora la sostenibilitat ambiental com un valor estratègic per a l’empresa, la societat i l’entorn.

ST ANDREU BARCA FGC 010 scaled

P3040032

Pel que fa a plaques solars, FGC n’instal·larà més de 300 a les estacions de Sant Andreu de la Barca, Sant Boi i Rubí per reduir el consum energètic i evitar l’emissió de gasos contaminants.  D’altra banda, FGC també té en fase de projecte instal·lar-ne al Centre Operatiu de Martorell, actualment en obres, de manera que la seva execució començaria el 2021, un cop acabat el nou edifici d’accés. I està redactant el projecte per col·locar-ne a l’estació de la UAB, també l’any vinent.

MARTORELL FGC

Paral·lelament, Ferrocarrils està treballant en la reducció del consum elèctric amb la substitució de punts de llum convencional per enllumenat tipus LED. Durant aquest 2020 ja s'ha substituït més de 3.500 punts de les estacions de les línies metropolitanes així com al tot l’enllumenat exterior del Centre Operatiu (COR) i del Centre d’Instal·lacions Fixes (COIF), tots dos a Rubí. L’any 2021 el 100% de les estacions de Ferrocarrils disposaran d’enllumenat de baix consum.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix