Aigües de Barcelona descobreix d'on surt l'aigua que bevem

L’empresa presenta una aplicació que, gràcies a la tecnologia de realitat augmentada, permet conèixer amb gran realisme la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí

Voleu conèixer d'on surt l'aigua que abasta bona part de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana? Aigües de Barcelona ha digitalitzat una de les seves principals instal·lacions, la planta potabilitzadora (ETAP) de Sant Joan Despí, oferint als usuaris una visita virtual per les instal·lacions.

App Visita virtual ETAP SJD3

A partir de la realitat augmentada i mitjançant una aplicació, es podrà descobrir virtualment com funciona la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí, una de les més avançades tecnològicament d'Europa, i passejar per tots els seus racons. Aquesta tecnologia permet escenes de gran realisme combinades amb informació interactiva sobre l'espai i els processos que s'hi duen a terme.

Recurs pedagògic

D'aquesta manera, la visita en realitat augmentada a la potabilitzadora de Sant Joan Despí esdevé també un recurs didàctic de gran utilitat per a professorat i alumnat de secundària, que es pot complementar amb la guia i el catàleg d'activitats educatives que la companyia posa a disposició de tothom. Aquests continguts també han estat completament digitalitzats per adaptar-se al nou context generat per la pandèmia.

App Visita virtual ETAP SJD2

Les persones que ho desitgin poden contactar per telèfon (93 342 35 36) o correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) amb l'oficina tècnica, des d'on s'atendran les seves consultes, tant tècniques com educatives, i es donarà suport pedagògic als docents en la realització de l'activitat. Es pot accedir a aquesta visita des d'una aplicació disponible gratuïtament a Google Play i Apple Store, i permet la navegació mitjançant telèfon intel·ligent o tauleta.

Una de les plantes més avançades d'Europa

L'estació de tractament d'aigua potable (ETAP) de Sant Joan Despí és una de les claus per portar aigua de la màxima qualitat als gairebé tres milions de persones de l'àrea metropolitana. Des que es va crear el 1955 fins avui, l'ETAP de Sant Joan Despí s'ha convertit en una de les plantes potabilitzadores tecnològicament més avançades d'Europa.

20151027 0512Imagen Etap S.Joan Desp 144.jpg

En aquesta planta, processos de sempre com el pretractament, la clarificació i la desinfecció
final de l'aigua conviuen amb d'altres d'última generació, com el tractament de l'aigua amb ozó i carbó actiu, l'osmosi inversa i la reutilització de residus.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix