Campanya per convertir quilos d'envasos de vidre en aliments a Gavà

Imprimeix

Té una finalitat solidària de sensibilització ambiental per conscienciar sobre la importància de reciclar

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de Gavà han posat en marxa la campanya solidària "1 kg de vidre per 1 kg d'aliments" a benefici de la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) per ajudar a les famílies més necessitades i promoure el reciclatge d'envasos de vidre.

La iniciativa, que es durà a terme fins el 15 de desembre de 2020, anima a tota la ciutadania de Gavà a dipositar la major quantitat possible de residus d'envasos de vidre als contenidors identificats amb la imatge de la campanya. Per cada kg de vidre que s'hi dipositi, Ecovidrio donarà un quilo de menjar al Banc dels Aliments. La tinenta d'alcalde l'Àmbit d'Espai Públic, Seguretat i Convivència, Gemma Badia, explica que "l'objectiu de la campanya té una vessant solidària i una altra ambiental, ja que pretén conscienciar sobre la importància que té el reciclatge d'envasos de vidre per a tenir cura del medi ambient".

ecovidrio 2

A Gavà, la recaptació de vidre per aquesta campanya es farà a dos contenidors situats al Passeig Maragall, al costat de la plaça de l'Església; i a la plaça Catalunya, entre l'avinguda Eramprunyà i el carrer Joan XXIII. Badia anima a la ciutadania a reciclar el vidre, ja que "a banda dels beneficis mediambientals, reciclar el vidre també pot ajudar a donar aliments a aquelles persones que ho necessiten".

Beneficis ambientals

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a fabricar nous envasos. Aquest cicle pot fer-se infinites vegades i sense perdre les propietats originals del material. Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat a la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant així l'erosió dels sols i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitzen les emissions de CO2 en el procés de fabricació, s'estalvia energia i evitem el creixement dels abocadors.

ecovidrio web 1

Segons les últimes dades de l'any 2019, es van recollir als contenidors verds 750 tones d'envasos de vidre. Una xifra que en aquest 2020 s'ha incrementat en un 20% amb 920 tones d'envasos de vidre recollits.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà