Denuncien “el creixement urbanístic especulatiu” de la zona nord del Prat

Imprimeix

La plataforma veïnal ‘Ni un pam de terra’, que considera l’operació contrària a la preservació i recuperació dels espais naturals i agraris del Delta del Llobregat, presenta al·legacions amb motiu de l’aprovació inicial de la Modificació del Pla general metropolità en l’àmbit estació-Seda-Paperera

La plataforma ecologista denuncia una operació urbanística que consideren especulativa i contrària a la preservació i recuperació dels espais naturals del Delta del Llobregat. A les al·legacions presentades a l'Ajuntament del Prat de Llobregat (governat per una coalició d'El Prat En Comú i el PSC) en motiu de l'aprovació inicial de la Modificació del Pla general metropolità en l'àmbit estació-Seda-Paperera, la plataforma recorda que el “model de desenvolupament econòmic i ocupació basats en el totxo i en la compravenda d'habitatges és insostenible”. Les al·legacions cobreixen des de la inadequació del projecte a la situació econòmica resultant de la pandèmia de la COVID-19, fins a la necessitat de protegir els cada cop més escassos espais agraris i de renaturalitzar més àrees, passant per la importància de preservar el patrimoni històric.

Captura de pantalla 2020 11 17 a las 22.23.52

Captura de pantalla 2020 11 17 a las 19.07.33

‘Ni un Pam de Terra’ creu imprescindible fer una avaluació global i no només parcial de l'impacte ambiental que generarà “el projecte faraònic de construcció de 8.000 habitatges, que s'amaga darrere de la modificació del Pla General Metropolità”. La plataforma qüestiona l'adequació de l'expansió immobiliària a les directrius que marca el Pla Territorial Metropolità de Barcelona pel que fa a continuïtat i harmonia formal amb les trames urbanes existents. Paral·lelament, denuncia la ineficàcia del projecte per donar resposta a les necessitats d'accés a l'habitatge de la població del Prat i alerten de les emissions de gasos contaminants vinculades al procés de construcció del nou barri, que contradiuen els objectius de la llei de canvi climàtic. Finalment, ressalten que el projecte afecta una zona humida catalogada, inclosa a l'inventari de zones humides de Catalunya, així com la importància de frenar la sobreexplotació dels aqüífers.

Captura de pantalla 2020 11 17 a las 22.24.17

108000922 195837861963545 6075570434950057555 o

D’altra banda, la plataforma veïnal proposa, alternativament, que ara més que mai, s'hauria de “prioritzar la rehabilitació d'habitatges, lluitar contra l'especulació urbanística, els preus desorbitats dels lloguers; projectar l'ampliació de zones verdes, la promoció de l'oci saludable, la protecció i recuperació d'espais naturals i d'un medi ambient net.”

AL·LEGACIONS (clíca aquí)

Redacció / Fotos: Arxiu-Google Maps