S’elimina les autoritzacions per circular per la ZBE en cas de contaminació

Imprimeix

L’AMB també estableix un increment de les sancions en cas d'infracció durant els episodis de contaminació per NO2

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) no concedirà noves autoritzacions diàries als vehicles que no tinguin etiqueta mediambiental durant els episodis de contaminació per NO2, un dels contaminants més nocius per la salut, i incrementarà les sancions durant aquests períodes. 

200102 AF SenyalsZBE 0006

Així ho estableix la nova actualització del protocol d'actuació en cas d'episodis d'alta contaminació atmosfèrica per NO2 i PM10 que l'ens va aprovar en el passat Consell Metropolità. En concret, en cas d'episodi de contaminació per NO2, els vehicles sense distintiu ambiental de la DGT no podran demanar noves autoritzacions diàries, de les deu disponibles a l'any, encara que si ja s'ha demanat abans, el permís continuarà vigent. De moment, aquesta mesura afectarà cotxes i motos sense etiqueta i, posteriorment, quan progressivament s'acabin les moratòries de furgonetes, camions i autobusos i autocars, aquests també es veuran afectats.

Règim sancionador

L'actualització del protocol també estableix un increment de les sancions en cas d'infracció durant els episodis de contaminació per NO2. Així, si els vehicles sense distintiu ambiental que accedeixin en l'àmbit del ZBE Rondes BCN durant un episodi d'alta contaminació per NO2, tindran, com a mínim, una sanció un 50% superior. En el cas de les motos i cotxes als que ara ja aplica el règim sancionador, passarà dels 100 als 200 euros. Les furgonetes també passaran de 100 a 200 euros i els camions, autobusos i autocars passaran dels 200 als 500 euros, un cop finalitzi la moratòria que està vigent per a cada categoria. 

Redacció / Fotos: Arxiu-Trànsit-BTV