Més suports a la moratòria urbanística al Baix Llobregat

Un centenar de persones van participar en la primera assemblea oberta de la plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet

La reivindicació d'una moratòria urbanística d'un mínim de dos anys al Baix Llobregat i l'Hospitalet continua guanyant suports. Aquest cap de setmana, es va celebrar la primera jornada contra l'especulació urbanística, convocada pels SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet.

780 008 4848120 55b0510190ddd2976f2a7664e989629c

L'assemblea s'havia de celebrar al Prat de Llobregat dissabte passat, 24 d'octubre, però finalment els organitzadors van decidir fer-la per videoconferència, a causa de les mesures de precaució sanitària per la COVID-19. Hi van participar un centenar de persones, en representació de quaranta-sis entitats o col·lectius diferents i procedents de 15 municipis del Baix Llobregat, de l'Hospitalet de Llobregat i també d'altres municipis de la conca del Llobregat.

Captura de pantalla 2020 10 26 a las 9.37.49Segons la plataforma Sos Baix Llobregat i l’Hospitalet: “La moratòria hauria d'afectar totes les obres i projectes d'habitatges o d'edificis industrials en terrenys que actualment siguin d'ús agrícola o forestal, o que puguin afectar els connectors ecològics identificats al Pla territorial metropolità de Barcelona (PTMB). Durant la moratòria, es faria un procés participatiu ampli per decidir el model urbanístic.”

Dues parts

La jornada va tenir dues parts diferenciades. Primer es van fer cinc tallers temàtics sobre canvi climàtic i urbanisme, accions a nivell europeu, el parlament ciutadà metropolità, comunicació i xarxes socials i recursos jurídics i tècnics, tots a càrrec de persones expertes. I en la segona part es va realitzar la primera assemblea oberta de SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet, amb la participació dels representants de la plataforma SOS Costa Brava. L'assemblea es va mostrar partidària d'una reorientació total de l’urbanisme metropolità.

Ara cal blindar ho

Captura de pantalla 2020 10 26 a las 9.45.17

El manifest SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet es va presentar el 13 de març passat, la vigília de la declaració de l'Estat d'Alarma. Fins al moment s'hi han adherit formalment 41 entitats i col·lectius molt diversos, des d'associacions ecologistes fins a grups locals i comarcals de lluita contra diferents projectes urbanístics, com el Pla de Ponent de Gavà, Oliveretes de Viladecans o el PDU Gran Via Llobregat de l’Hospitalet entre molts altres. També hi donen suport entitats de llarga trajectòria com la Unió de Pagesos, DEPANA, Ecologistes en Acció, Greenpeace Catalunya, la Xarxa per la Sobirania Energètica o la Taula del Llobregat.

Redacció / Fotos: Arxiu-SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix