Sis municipis del Baix mantenen les Flors d’Honor de Viles Florides

Sant Feliu de Llobregat, amb quatre; Abrera, Martorell, Sant Boi i Sant Just Desvern, amb tre; i Molins de Rei, amb dos, són els altres municipis distingits

El moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar les Flors d’ Honor 2020, els reconeixements als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats. Les restriccions imposades per la COVID-19 van marcar l’anunci dels guardons, que es va fer de forma virtual. En aquesta edició, el jurat de Viles Florides només ha actualitzat els guardons dels tretze municipis que s’han incorporat al moviment aquest any.

2 3

Sant Feliu de Llobregat

La principal novetat d’enguany ha estat la internacionalització del moviment amb la incorporació de tres parròquies andorranes a Viles Florides. Es tracta d’Encamp, La Massana i Canillo. Aquesta edició es va tancar amb un total de 142 municipis a tot Catalunya i Andorra que formen part del moviment.

plaça rafael casanovas

Abrera

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha definit com a “vitamina verda” el sector de la flor i la planta i assegura que es tracta d’un ram essencial: “No hi ha res millor que tenir sempre a casa una flor o una planta perquè donen vida i ànims. És un sector imprescindible.”

vilesflorides1

Martorell

santboi viles

Sant Boi de Llobregat

A la comarca del Baix Llobregat, les localitats distingides aquest 2020 són: Sant Feliu de Llobregat (quatre Flors d’Honor), Abrera (tres Flors d’Honor), Martorell (tres Flors d’Honor), Sant Boi de Llobregat (tres Flors d’Honor), Sant Just Desvern (tres Flors d’Honor) i Molins de Rei (dos Flors d’Honor).

joanbasagañas

Sant Just Desvern

Flors d’Honor 2020

El municipi andorrà d’Encamp ha obtingut 4 Flors d’Honor, la màxima distinció lliurada fins ara per cap municipi -el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d’Honor- i se suma als municipis que encapçalen el rànquing de Viles Florides: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

racons

Molins de Rei

Valoració

El jurat de Viles Florides té en compte a l’hora de valorar cada municipi aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Redacció / Foto: Aj. Esplugues de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix