Els comuns i Podem aposten per les energies renovables a Molins de Rei

Imprimeix

Els dos grups municipals demanen un nou Pla d'Acció d'Energia Sostenible i Clima que rellanci la reducció d'emissions d'efecte hivernacle a Molins de Rei

Molins en Comú i Molins Camina Podem, defensaran en el Ple extraordinari -avui dijous 22 d'octubre- l'adopció de mesures més contundents en la promoció i el foment de les energies renovables que permetin el canvi de model energètic i la lluita decidida contra el canvi climàtic al municipi molinenc.

vivienda molins de rei taula

Els dos grups municipals proposem augmentar les bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI) fins al 50 % durant cinc anys, pels edificis i finques que implantin energia solar, tèrmica o fotovoltaica sense estar-hi obligades per normativa, així com la simplificació de la tramitació pels edificis residencials. Igualment defensen implantar de bell nou, una bonificació del 95 % de l'impost d'Obres per aquestes mateixes actuacions en energies netes.

Energies renovables

“Ara que la normativa estatal ho permet, proposem incentivar l'autoconsum compartit i la implantació de comunitats energètiques perquè diferents finques i immobles puguin compartir inversions, producció i major aprofitament d'excedents. Instem al govern municipal de la vila a treballar més decididament en tot el ventall d'accions de canvi de model energètic per tal de no deixar enrere a la nostra vila en la lluita contra el canvi climàtic i la seva emergència”, expliquen en un comunicat comú de les dues formacions polítiques.

D’altra banda, de Molins en Comú i Molins Camina Podem, es demana un nou Pla d'Acció d'Energia Sostenible i Clima que rellanci la reducció d'emissions d'efecte hivernacle a Molins de Rei. L'actual pla que finalitza aquest any 2020 només planteja una reducció del 20% d'emissions, quan el Parlament Europeu insta al Consell d'Europa i als estats a reduir un 60 % les emissions contaminants a l'horitzó del 2030.

Redacció / Fotos: Arxiu