Milloren els indicadors d’exposició al soroll en cinc municipis del Baix

L’evolució entre els primers Mapes Estratègics de Soroll de fa una dècada i els actuals mostra que la població exposada (Cornellà, Esplugues Sant Feliu, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) a valors per sobre de 55 dB(A) ha disminuït apreciablement en horari nocturn

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, va explicar ahir dimecres, en el marc de l’obertura del tercer Congrés Català de l’Acústica (Acusticat), celebrat a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) que les primeres dades obtingudes a través dels Mapes Estratègics de Soroll indiquen que, en les principals aglomeracions urbanes de l’àrea de Barcelona s’ha produït una millora general dels indicadors d’exposició a soroll de la població en els darrers deu anys.

Captura de pantalla 2020 10 14 a las 16.29.08

Les dades, si bé encara són parcials, donat que corresponen només a algunes de les aglomeracions, sí que són representatives, ja que provenen dels treballs fets en municipis de quatre aglomeracions constituïdes per tretze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i del Vallès Occidental, que globalment sumen 2,3 milions d’habitants. Al Baix Llobregat són Cornellà, Esplugues, Sant Feliu, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Captura de pantalla 2020 10 14 a las 16.28.23

El trànsit

En les zones estudiades, la principal font que contribueix al soroll és, indiscutiblement, el trànsit”, ha apuntat Subirà, detallant que amb l’indicador de soroll global del dia/vespre/nit, i comparant les dades que es van extreure de la fase 1, realitzada 10 anys enrere, amb les que ara trobem en l’actual fase 3, s’observa una disminució de la població exposada a nivells superiors a 65 dB(A).”

El 2012 era un 45,7%, i ara al 2017 és un 28,6% per sobre els 65 dB(A) – indicador de soroll global dia-vespre-nit. Pel que fa a l’indicador de soroll de dia, el 2012 era un 36,1%, i ara el 2017 és un 22,5% per sobre els 65 dB(A).

foto 3620481

Així i tot, puntualitza Subirà, hi continua havent més de 200.000 persones per sobre dels 70 dB(A), uns valors molt alts si es comparen amb els valors límits admissibles per la legislació que, en termes generals, són de 65 dB(A)”. Els mapes estratègics es realitzen cada lustre, d’acord amb la normativa europea sobre avaluació i gestió del soroll ambiental.

Pel que fa als nivells en horari nocturn, la població exposada a valors per sota de 50 dB(A) ha augmentat apreciablement, passant del 24,8% al 43,2% però encara resta un 33,2% per sobre els 55 dB(A) de persones que viuen en entorns contaminats acústicament de nit que hauria de reduir-se.

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix