Protecció Civil desactiva el pla INUNCAT

Rebaixa el pla a fase de Prealerta per la previsió de pluges intenses locals aquesta tarda fins a la nit

 

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) un cop finalitzat l’episodi de pluges intenses d’aquest cap de setmana. Les pluges de la passada nit no ha causat incidències destacables malgrat el ràpid augment del cabal dels rius que s’ha vist incrementat també per l’humitat del terreny que impedia l’absorció de l’aigua. A hores d’ara, segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) només queden en alerta el Ter i el Llobregat pel seu cabal elevat i l’ACA informa que aquests cabals van a la baixa i no preveuen que arribin a assolir els cabals màxims d’ahir.

alerta per possibles crescudes del riu llobregat

Davant d’aquesta situació i les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses locals, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts a la meitat est de Catalunya, sobretot al litoral (entre les comarques afectades estaria el Baix Llobregat), a partir del migdia i fins a la nit,  Protecció Civil de la Generalitat ha deixat el pla INUNCAT en fase de Prealerta.

Davant d’aquest episodi de precipitacions que no acaben de fer net i que coincideixen amb la mobilitat de retorn del cap de setmana, Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la prudència en la conducció aquesta tarda i vespre.

EgldGuSWkAAI2lH

Protecció Civil també alerta no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Tampoc estacioneu en zones que puguin obstaculitzar el pas de vehicles d’emergències. Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d’evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.

Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. SVH

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix