Alliberen dotze tortugues careta a la platja de Castelldefels

Els animals van néixer el 2018 i han estat criats en captivitat a les instal·lacions del CRAM del Prat

Tècnics del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) han alliberat aquest dimecres 12 tortugues caretta (o babaua) a la platja del Baixador de Castelldefels on van néixer el 2018. Durant aquest temps han estat criades en captivitat a les instal·lacions del CRAM al Prat de Llobregat fins que han assolit un pes suficient per ser alliberades.

EgVcmhpXsAArWIl

Els animals, de més de dos quilos de pes, han estat portats a la platja en caixes i alliberats de dos en dos enmig d’una gran expectació. Un dels espectadors ha estat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha destacat que la preservació i protecció de la biodiversitat és una “obligació” que tenim com a societat. D’entrada, protegim l’espècie”, ha recordat el conseller Calvet, “i després aportem ciència, estudiant si tot el canvi de comportament de les tortugues careta es deu al canvi climàtic”, tal com sembla, i, per tant, actuar en conseqüència”. L’alcalde accidental de Castelldefels, Jordi Maresma, ha valorat que l’acció d’avui és un acte d’esperança i de vida que s’obre camí. Per a aquest equip de govern, la platja també és un espai natural que cal preservar i on hi han de tenir cabuda activitats esportives, culturals i d’oci que en siguin compatibles”. “Per això”, ha afegit,vam impulsar la restauració i conservació de la zona dunar i el seu centre d’interpretació.

EgVck93WAAIkWv

Amb aquestes, ja són més d’una vintena les tortugues alliberades aquesta setmana després de les deu que es van deixar anar aquest dimarts a la platja de Premià de Mar on van néixer fa dos anys.

Redaccioó / Fotos: Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix