El Baix Llobregat, la tercera comarca amb més incendis aquest estiu

L'incendi forestal més important es va produir al Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat amb 2,5 de superficie cremada

La campanya del Pla d'Informació i Prevenció d?Incendis Forestals (PVI) de la Diputacio de Barcelona iniciat el 12 de juny i que s'estendrà fins al 30 d'agost, ha detectat en aquests dos mesos prop d'un centenar d'incendis en àrees de vegetació que han afectant a un total de 10,5 hectàrees.

Concretament, en aquest període s'han detectat 92 incendis, que han afectat petites superfícies de menys de 0,1 ha de terrenys agrícoles i de matolls, i només el 8% d?aquests ha afectat a zones forestals arbrades. Fins a dia d'avui, l'incendi forestal més important es va produir el dia 30 de juliol, afectant 2,5 ha de superfície del Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat.

bombers baixllobregat

L'equip de persones que aquest any integren el PVI, format per 259 persones que amb 93 unitats mòbils, 18 punts de guaita i vuit centres de control, cobreixen un total de 484.813 hectàrees forestals de 273 municipis de la demarcació de Barcelona.

D'acord amb els informes diaris que realitzen l'equip del PVI, d'aquest conjunt d'incendis forestals que s'han produït des del 12 de juny, el 24,68% s'han iniciat als voltants o marges de camins i un 20,78 als marges de carreteres, i el 14,29% s'han iniciat en zones urbanes o d'urbanitzacions. Per comarques, el Vallès Occidental és la s'hi ha produït més incendis, amb 20, seguida del Maresme, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental. Per contra, les comarques amb menys incendis han estat Osona i el Berguedà, amb tres incidències en cadascuna.

El personal d'informació i vigilància que amb vehicles cobreixen 93 rutes per tot el territori, s'ha adreçat a un total de 40.000 persones que es trobaven en camins, àrees de lleure, zones d'aparcament, urbanitzacions, masies i cases de colònies, que han estat informades i previngudes dels risc d'incendi en aquestes zones. Així mateix, l'equip ha detectat diverses accions que no complien amb la normativa de prevenció d'incendis, com barbacoes, amb obligació de tenir mata guspires, o la utilització d'eines que generen guspires. En el 75% del casos, s'ha pogut avisar i persuadir a l'infractor, i en els casos que no ha estat possible s'ha comunicat als Agents Rurals.

PVI 2020 Judit Contreras 038 BAIXA

Pel que fa a accions de perill detectades per l'equip del PVI, les principals accions fan referència a elements que obstaculitzen el pas en camins o el mal estat d?aquests, així com per arbres caiguts sobre línies de telèfon o desperfectes en la senyalització. També s'han detectat abocaments de productes inflamables i estat de les zones d'esplai i lleure i revisat els punts d'aigua. Per comarques, les principals incidències s'han detectat al Vallès Occidental i el Baix Llobregat, seguides d'Osona i el Vallès Oriental.

Un programa iniciat l'any 1996

El Pla d'Informació i Prevenció d?Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona es va iniciar l'any 1996 amb una prova pilot a la comarca de l'Alt Penedès i es va estendre l'any 2000 a gairebé tots els municipis amb superfície forestal de la demarcació de Barcelona.

PVI 2020 Judit Contreras 033 BAIXA

El Pla es realitza en col·laboració amb 273 ajuntaments, 125 agrupacions de defensa forestal, 9 federacions d'agrupacions de defensa forestal i altres administracions per aquest objectiu comú. Aquesta iniciativa forma part del programa de suport als municipis en la prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal evitar-los i limitar-ne els seus efectes.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona-Bombers de la Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
151

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix