Les Muntanyes del Baix 2020-2023 ja tenen un Pla d’Accions

Són un total de setze els municipis del Baix Llobregat els que estan inclosos en l’àmbit del Pla

El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir el Pla d’Accions de les Muntanyes del Baix 2020-2023, una actualització de l’actual Pla Director de les Muntanyes del Baix. El Pla té com a finalitat aconseguir un territori ben gestionat, productiu, saludable i apte per al lleure de la ciutadania, i proposa una sèrie d’objectius que han de permetre encaminar les línies estratègiques a recuperar, conservar, dinamitzar i difondre els elements, valors i recursos de l’àmbit territorial definit per a les Muntanyes del Baix.

img 20741

Defineix com a objectius generals: fer de Muntanyes del Baix una unitat paisatgística ben gestionada; Ordenar i gestionar els espais agroforestals per reduir el risc d’incendis; Recuperar espais agraris productius i de qualitat; Potenciar l’economia del territori fomentant l’agricultura, la ramaderia, el sector forestal i el turisme respectuós;  Adaptar el territori als reptes que marca el canvi climàtic; Aconseguir una xarxa de camins i senders ordenada, per al lleure de la ciutadania; Promoure i preservar el patrimoni natural i cultural; i Potenciar el respecte dels usuaris i les usuàries cap al medi natural i la propietat privada.

Captura de pantalla 2020 07 24 a las 10.26.21

Captura de pantalla 2020 07 24 a las 10.26.27

L’àmbit del Pla d’Accions de les Muntanyes del Baix se situa en la superfície de terreny agroforestal que s’estén de forma contínua entre els límits del Parc Natural del Garraf, els nuclis  urbans del delta occidental de la vall baixa del Llobregat, i el riu Anoia i la ciutat de Martorell.

A partir d’aquest àmbit general s’han identificat els sòls no urbanitzables de cada municipi. S’ha exclòs la zona pertanyent al Parc Natural del Garraf, el qual ja compta amb un Pla Especial i un òrgan gestor propi, així com la zona situada al nord del riu Anoia i que pertany als municipis de Castellví i Martorell (a excepció d’una forest d’utilitat pública que s’ha decidit incloure). Per altra banda, com també en l’anterior Pla, s’ha obviat tota la superfície d’aquests municipis que forma part de les hortes i els regadius del delta del Llobregat, així com la llera del mateix riu, ja que se situa a l’exterior del territori definit per a les Muntanyes del Baix. El resultat és la concreció de l’àmbit del Pla amb una superfície total d’11.991,21 ha.

Els  municipis inclosos en l’àmbit del Pla director de les Muntanyes del Baix són: Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, Gavà, la Palma de Cervelló, Martorell, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Viladecans.

Redacció / Fotos: Arxiu-CCBLL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
113

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix