Demanen l’ampliació del Pla de Recuperació Mediambiental de les Llicorelles

Després dels informes tècnics, el consistori de Molins de Rei, per tal de completar tota la informació, ha sol·licitat a l’empresa promotora del sector de les Llicorelles que presenti el projecte de recuperació mediambiental i regeneració vegetal de la zona compresa entre can Rabella i el riu Llobregat

L’Ajuntament de Molins de Rei, l’empresa inversora, Goodman, i el Parc de Collserola van explicar en una roda de premsa com serà el sector de les Llicorelles i l’impacte econòmic que tindrà aquesta nova indústria quan es posi en marxa. Així mateix, l’empresa es va comprometre a presentar properament l’estudi de regeneració vegetal sol·licitat per l’Ajuntament.

Cal recordar que aquest sector industrial inclourà la primera instal·lació multinivell de classe A que es desenvolupa en el nostre país, i ho farà a Molins de Rei amb una zona d’integració urbana, arquitectònica i paisatgística.

licorelles 2

La instal·lació de l’empresa DSV permetrà l’ordenació del sector amb millores de mobilitat i mediambientals com la reforestació del Parc de Collserolla, la recuperació de la riera, l’augment del terreny públic i l’inici del camí que porta a can Rabella. L’alcalde, Xavi Paz, va explicar que el Govern municipal ho fa amb la màxima transparència, el màxim rigor jurídic i amb la màxima preservació mediambiental” i alhora va voler destacar “la importància cabdal que representa per a Molins de Rei la creació de 200 nous llocs de treball després de la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19”. El batlle va repassar la cronologia de presentacions, aprovacions i procediments administratius que ha anat seguint el projecte, i va assenyalar que “s’ha aprovat sempre sense cap informe desfavorable i alhora, va animar tota la ciutadania a consultar tota la documentació i informació que es pot trobar al web municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Nou camí i rotonda

A més a més, el projecte d’urbanització, a càrrec pressupostari de l’empresa promotora Goodman, inclourà la creació d’un nou camí, d’ús públic, per arribar a la masia de can Rabella per on vianants, ciclistes, i la mateixa fauna autòctona, podran endinsar-se al Parc de Collserola. Alhora, es millora la circulació interna del polígon, Riera del Molí, amb una nova rotonda –que servirà per fer un canvi de sentit i que en un futur servirà per connectar Molins amb el Papiol– i un nou carrer que donarà accés directe a la parcel·la industrial. D’aquesta manera, Molins de Rei guanyarà un nou gran espai verd de més de 100.000 metres quadrats, alhora que es recupera la riera i el seu entorn natural.

El representant de Goodman, Ignacio García, ha assegurat que “per a nosaltres, Molins de Rei és un actiu amb un alt potencial i flexible a llarg termini”. Alhora, ha assenyalat que la primera nau entrarà en funcionament el proper mes de gener de l’any 2021 i la segona nau, a finals del mateix any.

Captura de pantalla 2020 07 20 a las 17.50.46

Finalment, el 1r tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha volgut destacar que es tracta “d’un projecte emblemàtic pel seu disseny i capacitat per adaptar-se a l’espai i entorn”, i alhora ha destacat “la importància cabdal per a l’economia de la vila i la seva contribució a situar el municipi de Molins de Rei a l’avantguarda d’activitats d’aquestes característiques.”

Sector crític

D’altra banda, dels grups municipals, Molins Camina-Podem i Molins en Comú, consideren que l’acte de presentació del projecte industrial Les Licorelles “va ser un acte propagandístic de l’equip de govern i menys tenidora del procés de seguiment de les obres aprovat pel Ple Municipal gràcies a una moció presentada pels dos grups municipals.”

EbrWD tXkAA84sP

Per a Molins Camina-Podem i Molins en Comú el que no explica l'equip de govern “són els efectes nocius, perjudicials i col·laterals que comportarà aquesta iniciativa per a Molins de Rei i per a les persones que hi vivim, ni un sol comentari. Hagués estat cortès presentar prèviament les novetats sobre les obres i els projectes que conflueixen a Les Llicorelles als grups municipals de l'oposició i en el marc de la Comissió de Seguiment. Per respecte i consideració a tots ells i als qui representen, i als més de 500 vilatans que han signat el manifest STOP LLICORELLES.”

Eb 6yhNXYAAfG i

“Els grups municipals de Molins Camina i Molins en Comú sabem que el projecte industrial de la multinacional inversora Goodman no pot fer-se enrere, perquè no és convenient i per manca de fonaments legals, però considerem que cal millorar les mancances i efectes col·laterals nocius que aquest comporta: la mobilitat i la circulació pel poble, la correcta connexió amb l'autopista i l'autovia, la millora la Riera de Vallvidrera com a corredor biològic, fer un seguiment adequat de la construcció i posta en funcionament de l'equipament al servei del Parc de Collserola i fer un ús adequat dels 2.000.000 d’euros que l'ajuntament ha ingressat per la venda del seu aprofitament urbanístic del sector”, indiquen.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-Plataforma Stop Llicorelles

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
138

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix