Continua la defensa del conjunt urbà del barri de Can Bori a Sant Boi

Imprimeix

Més de mig centenar de persones es van concentrar en contra del projecte d’urbanització que planteja l’actual equip de govern liderat per la seva alcaldessa Lluïsa Moret i el primer tinent d’alcalde, José Ángel Carcelén

La Plataforma en Defensa dels Béns Comuns de Sant Boi continua mobilitzant-se. Diumenge passat 5 de juliol es va celebrar una nova concentració al Prat del Bori -al pàrquing de terra d’accés a la muntanya de Sant Ramon- en defensa del conjunt urbà del barri de Can Bori que l’actual equip de govern de l’Ajuntament -PSC i En Comú- el vol urbanitzar “amb la construcció de set habitatges unifamiliars aprofitant la seva majoria absoluta al consistori”, segons la plataforma. Una jornada reivindicativa en defensa de zones verdes.

PDB plantada 5juliol bori

Més de mig centenar de persones, amb el suport d’una desena d’entitats locals, van participar en una jornada lúdico-reivindicativa de caràcter familiar on es van organitzar diversos tallers gratuïts per als participants: de reciclatge d’envasos, de planters de carabasses i carabassons i de dibuixos sobre tela.

Aquest projecte, anomenat ‘Cosint Barris’ i nascut el febrer del 2017, pretenia inicialment l'edificació de 436 habitatges als barris de muntanya (Can Paulet, Canons i Les Orioles). El gener de 2018, però, “després d'uns tallers de participació que el primer tinent d'alcaldia —José Àngel Carcelén— va admetre amb errors, va passar a amenaçar la destrucció de 40.472 m2 de zones verdes públiques als barris de muntanya a més de Marianao i Camps Blancs per la construcció de 323 habitatges, dels quals només 66 tindran qualificació HPO -protecció oficial-“, explica.

20 mapa cosint JPG 03

No a la privatització

La plataforma ciutadana és clara, “no volem la privatització d'espais públics envers interessos privats”. A més, la Diputació de Barcelona ja va alertar “de la necessitat de fer créixer els espais naturals a la ciutat, on el percentatge de gespes i prats respecte al total de superfície verda urbana de Sant Boi de Llobregat està allunyat de la mitjana calculada pels cercles de comparació intermunicipals de la Diputació”. El mateix document assenyala que a la “nostra ciutat hi ha pocs arbres per habitants”, i sota la declaració d'emergència climàtica signada per aquest Ajuntament i les condicions post pandèmia “considerem que és l'hora de donar més importància a aquests espais naturals.”

Donada aquesta necessitat de protegir els espais verds de la ciutat, la plataforma anuncia noves accions en els futurs mesos, com ara alguna activitat en el marc de l'Aplec de Sant Ramon que habitualment se celebra el darrer cap de setmana d'agost.

Redacció / Fotos: PDBCSBLL