Impuls per augmentar i fidelitzar l’ús de les deixalleries i punts verds

Imprimeix

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i la resta de municipis metropolitans promocionen una targeta permetran obtenir una bonificació de fins a un 14 % en la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR)

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb la resta de municipis metropolitans, fan una aposta en ferm per assolir un quàdruple objectiu en l'actual context d'emergència climàtica:

* Reduir la generació de residus tant a les llars com als establiments.


* Millorar els índexs de recollida selectiva i, per tant, el tractament de residus.


* Reduir els costos en el tractament de residus, fet que reduirà de manera directa les taxes que paguen els usuaris.


* Augmentar i fidelitzar els usuaris de punts verds i deixalleries

És per aquest motiu que s'impulsa una campanya per promoure l'ús de les deixalleries i de la targeta d'usuari de les deixalleries de la xarxa metropolitana, que permet reduir tant la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR) com, en el cas de Barcelona, la taxa municipal de recollida de residus domiciliaris.La iniciativa rellançada per l'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i la resta de municipis metropolitans premia el bon comportament en separació de residus amb descomptes. La targeta d'usuari de les deixalleries de la xarxa metropolitana és gratuïta i hi queda registrat el nombre de vegades que un usuari fa servir una deixalleria o un punt verd. Aquesta targeta es pot tramitar en línia a través del web de l'AMB, i també de manera presencial a les deixalleries o punts verds metropolitans amb un rebut recent de l'aigua. A partir d'aquí, la bonificació s'aplica d'un any per l'altre, és a dir, el nombre de visites realitzades durant un any es reflecteix en l'import de les taxes de l'any següent.

unnamed punts verds

L'AMB i l'Ajuntament de Barcelona posaran en marxa, properament, una campanya d'informació ciutadana, amb una explicació de les bonificacions disponibles. La població pot adreçar-se a les oficines d'atenció a la ciutadania del seu municipi o de l'AMB.

A banda, tota la informació sobre la xarxa de deixalleries i punts verds es pot consultar a http://deixalleries.amb.cat/. Des del mateix web també es pot gestionar la targeta d'usuari de les deixalleries.

Redacció / Fotos: AMB