Pluja de milions per acabar la clausura de l’abocador del Garraf

La finalització d'obres estan previstes per a la segona meitat del 2021

El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat, en el passat Ple diverses iniciatives referents a les infraestructures metropolitanes del cicle de l'aigua i de residus, tant per millorar les que estan en actiu com per clausurar les que han quedat obsoletes i que fa anys que no responen al model actual de l'AMB. Un total l’ens supramunicipal invertirà 7,4 milions d’euros per mitigar els episodis de males olors a l’edar del Besòs i al projecte per acabar la clausura de l’abocador de la Vall de Joan.

Entre els quals es va aprovar definitivament el projecte de clausura de l'antic dipòsit controlat de la Vall de Joan, també conegut com l'abocador del Garraf, que va estar rebent els residus de bona part de l'àrea metropolitana durant gairebé 30 anys, fins al 2006.

Captura de pantalla 2020 07 02 a las 12.33.55

La part del projecte aprovada serveix per encarar la recta final de la clausura. Es tracta de la impermeabilització de les més de 40 hectàrees de la part superior de l'abocador, que correspon al terme municipal de Begues, per consolidar el terreny i crear-hi les condicions òptimes per a la recuperació de la fauna.

De la mateixa manera que amb les parts que ja han estat clausurades amb èxit, al sòl s'instal·laran capes de materials que evitaran que l'aigua de pluja s'hi infiltri, entri en contacte amb els residus i generi lixiviats.

També es construirà en aquesta última àrea un nou i més eficient sistema de captació de biogàs, que es recull a través d'una xarxa de canonades i va fins a una central de cogeneració, situada al mateix entorn del dipòsit controlat. Allà, el biogàs es valoritza per obtenir-ne energia elèctrica, en un exemple d'economia circular. L'energia obtinguda amb aquest procés equival a la necessària per abastir fins a 10.000 habitants de l'àrea metropolitana.

Amb l'aprovació del projecte, l'AMB també inicia el procés de licitació de les obres, i situa la data de previsió d'acabament d'aquestes en la segona meitat del 2021.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix