Les banderes blaves ja llueixen a les platges de Castelldefels

Imprimeix

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, les ha lliurat al municipi baixllobregatí en un acte simbòlic

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, han presidit avui l’acte de lliurament de les tres banderes blaves amb què ha estat guardonat enguany el municipi. Ha estat un acte simbòlic atès que, a conseqüència de les mesures sanitàries derivades de la COVID-19, no s’ha pogut realitzar el lliurament a tots els municipis i ports que han rebut el distintiu de qualitat, no es fa normalment. El Departament de TES ha fet arribar totes les banderes als municipis corresponents. Enguany, un total de 95 platges catalanes i 23 ports han estat guardonats amb el distintiu Bandera Blava, que atorga la Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE, per les sigles en anglès) mitjançant l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) a Espanya.

Ebg4OeQXsAI03SF

“Aquest és un guardó de qualitat, que ens fa sentir molt orgullosos com a país de crear les condicions perquè les platges i els ports tinguin aquesta Bandera, que aporta seguretat i prosperitat”, ha afirmat el conseller. Damià Calvet ha remarcat que el lliurament de les banderes blaves és la nostra manera d’entendre el territori, un territori que té uns actius, en aquest cas, les platges, que mereixen tenir unes bones condicions d’utilització i també d’estabilitat, de respecte del medi natural i la biodiversitat; uns actius que aportin progrés”. El conseller Calvet ha posat en relleu, a més, que aquest guardó “ens dona notorietat internacional i, en aquests moments això és molt important”, en referència als efectes de la pandèmia sobre l’activitat turística, que és una part important del PIB de Catalunya.”

93d85862 3b98 41d4 8a5b a858b3483058

Pel que fa a l’ús de les zones de bany, el Departament de Territori i Sostenibilitat “ha preparat un protocol per adaptar-nos a aquesta etapa de desescalada, de represa”, ha assenyalat Calvet. Aquest protocol inclou quatre punts: “control de la qualitat de l’aigua, utilització de la platja, recomanacions d’ús de la platja i zones de bany terra endins.”

Ebg4OePX0AExxbu

En aquest sentit, el conseller ha remarcat, quant als usos de les platges i ports, que “hem donat facilitats per a l’activitat econòmica”, amb mesures com “l’allargament de la temporada fins al 15 de setembre o l’ampliació d’espais per a les activitats per poder garantir la distància que recomanen les autoritats sanitàries”. Així mateix, ha posat en valor la tasca de l’Agència Catalana de l’Aigua en la campanya de qualitat de l’aigua, una important feina que s’ha d’anar fent dia a dia.”

Redacció / Fotos: Dep. Territori i Sostenibilitat