L’AMB blinda la Vall de Sant Just protegint la zona

Imprimeix

A Can Gelabert, Can Baró i Can Coscoll, ubicats dins del Parc de Collserola, no es podrà construir i passen a ser terrenys forestals

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat el nou Pla General Metropolità de l’àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola i el nou Pla Especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola. Aquesta aprovació comporta per a Sant Just Desvern el fet que quedaran protegits definitivament els terrenys de la Vall de Sant Just de Can Gelabert, Can Baró i Can Coscoll, entre el barri del Mas Lluí i el barri de la Plana Bellsoleig. Per tant, ja no es podrà construir en aquesta zona de Sant Just ubicada dins del Parc de Collserola.

5305113Master

Han estat anys de pressions dels propietaris per construir, negociacions i tramitacions urbanístiques que buscaven la protecció definitiva d’aquesta zona de la Vall de Sant Just. Els terrenys existents d’equipaments de Can Gelabert, de Can Baró i de Cas Coscoll que tenien una qualificació urbanística d’equipaments, passen a tenir la consideració de terreny forestal. Això comporta que no es pot construir cap mena d’edificació. 

5305133Master

Josep Perpinyà, com alcalde de Sant Just Desvern, i membre del Consell Plenari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, va defensar i posar en valor aquesta aprovació. Comporta un pas important en elevar el grau en la protecció i conservació de tot el Parc de Collserola, modificant qualificacions urbanístiques i augmentant les hectàrees forestals. Així mateix, es redueix el creixement dels equipaments existents, protegint les masies com a elements compromesos en la protecció, fomentant la biodiversitat, els hàbitats, la gestió forestal i l’agricultura o establint nova regulació sobre els usos del parc.

baro

Can Coscoll007

gelabert

L’aprovació del nou planejament urbanístic, va comptar amb el vot favorable dels grups del PSC, d’ERC, dels Comuns, de Junt x Cat, de Barcelona pel Canvi, Ciutadans i amb l’abstenció dels grups Ara decidim Ripollet i Guanyem Badalona i el vot en contra del PP. 

El nou pla especial va comptar amb el vot favorable del grup del PSC, dels Comuns, d’ERC, amb l’abstenció dels grups Ara Decidim Ripollet, i Guanyem Badalona i el vot en contra de Ciutadans, Barcelona pel Canvi, Junts x Cat i PP.

Redacció / Fotos: Lluís Solé-Pere Fàbregas