Més d’un milió d’euros per millorar els parcs metropolitans

Imprimeix

L'AMB actuarà, a partir del 2021, a un total de sis parcs metropolitans amb elements patrimonials que requereixen actuacions de restauració

La xarxa de parcs metropolitans (XPM) continuarà millorant amb una subvenció d'1,1 milions d'euros del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). Aquest finançament servirà per restaurar sis parcs metropolitans amb valor patrimonial, arquitectònic, botànic i històric. Molts d'aquests elements patrimonials que distingeixen cada parc metropolità han anat envellint amb el pas del temps i cal fer-hi diferents actuacions de restauració.

01337226

Aquesta restauració tindrà en compte la incorporació de valors com l'accessibilitat i la cohesió social. L'accessibilitat es millorarà amb l'adequació d'accessos i paviments i amb la instal·lació de baranes, que alhora implicaran més seguretat per als usuaris. La cohesió social es potenciarà amb la col·locació de nova senyalització en els elements patrimonials, que els convertirà en nous equipaments educatius dels parcs.

Tres de les sis actuacions aniran destinades als següents parcs metropolitans baixllobregatins:

parc torreblanca
canvidalet petit
canmercader peit bona

El cost total d'aquestes intervencions suma 2,8 milions d'euros, dels quals 1,1 milions se subvencionen amb el fons FEDER i la resta els cofinancen l'AMB i els municipis metropolitans.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona es fa càrrec de la redacció dels projectes executius, de la direcció d'obres i de la gestió de tota l'operativa administrativa i tècnica del Programa Operatiu FEDER.

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu