La pista forestal de Torrelles no es pot reobrir a curt termini

Imprimeix

Es necessita una elevada intervenció estructural i de seguretat i s’ha demanat suport econòmic al Consell Comarcal i Diputació de Barcelona

Els danys ocasionats pel temporal de pluja de fa quinze dies, sumats a les afectacions que la via ja va patir durant el temporal Glòria, desaconsellen la seva reobertura a curt termini. De la pista forestal que uneix Begues i Torrelles de Llobregat. Un informe geològic que s’està elaborant acabarà de determinar totes les actuacions que cal afrontar per garantir la seguretat a la via. A banda de les afectacions per arbres caiguts i despreniments de terra, l’aigua va provocar el destalonament d’alguns trams del paviment, així com un esvoranc de consideracions importants en un punt.

torrelles2

torrelles1

Actuació costosa

La pista no té caràcter de carretera, i per tant la seva gestió correspon íntegrament als ajuntaments de Begues i de Torrelles de Llobregat, cadascun respecte al tram que discorre pel seu terme municipal. Donada la previsió de la forta inversió econòmica i de recursos que caldrà destinar-hi, l’Ajuntament de Begues ja ha contactat amb el Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona per sol·licitar la inclusió de la pista en el seu programa de subvencions. L’Ajuntament de Torrelles també avaluarà les incidències del seu tram i farà els treballs necessaris per garantir la seguretat en el seu terme.

torrelles 3

Per tot plegat, la pista ha de continuar tancada a curt termini i no es pot plantejar un calendari de reobertura fins que no es compti amb totes les conclusions de l'estudi geològic sobre les actuacions a realitzar i les vies per fer-hi front econòmicament.

Redacció / Fotos: Fòrum Empresarial-Arxiu