Tornen els vessaments d’aigües residuals a la platja de Castelldefels

Imprimeix

L'Ajuntament demanarà aclariments a AMB i ACA i reclamarà de nou a les dues administracions que es completi la xarxa amb les infraestructures que falten per evitar aquestes situacions

Per tercera vegada, en menys d’un any, la platja de Castelldefels s’ha vist afectada pel vessament d’aigües residuals. Les primeres anàlisis dels tècnics municipals indiquen que l'origen d'aquest vessament podria estar en el trencament d'un dels tubs del col·lector de bombeig d'aigües residuals que es va produir fa dues setmanes a Gavà. L'ACA i l'AMB van solucionar aquesta avaria reparant el tub  i bombant l'aigua amb camions-cuba. En aquestes reparacions part del traspàs de les aigües residuals pot anar a parar al sistema pluvial  i acabar desembocant a la platja.

vessament 2

vessament 3

vessament 4

Reclamació municipal

L'Ajuntament de Castelldefels demanarà a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que són les administracions que tenen les competències en el sistema d'infraestructures hidràuliques, que s'aclareixin les causes del vessament d'aigües residuals que es va produir el passat 2 de maig a la platja, a l'altura de la plaça de les Palmeres.

vessament 5

vessament 6

Des de fa anys, l'Ajuntament està demanant que es completi la xarxa amb unes infraestructures que falten, com ara una estació de bombeig, i que permetin evitar aquestes situacions episòdiques.

 Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Plataforma Salvem l'Olla del rei