Acord per retirar els residus químics d’una antiga fàbrica de Santa Coloma

Imprimeix

Apartar les gairebé 2.500 tones de deixalles de la factoria Massó i Carol tindrà un cost de 800.000 euros, que assumirà el propietari dels terrenys.

Està previst que la retitada dels residus comenci en les properes setmanes i que s’allargui uns sis mesos, segons fonts municipals.

Un cop retirades les deixalles, les autoritats comprovaran si el solar està contaminat.

Des de fa anys, centenars de bidons amb productes químics s’acumulen, abandonats, sense cap seguretat, a una antiga fàbrica de Santa Coloma de Cervelló.

L’empresa química Massó i Carol va vendre la fàbrica a la immobiliària La Llave de Oro a l’espera d’una requalificació dels terrenys per construir-hi oficines i naus auxiliars. Quan funcionava a ple rendiment, produïen unes 32.000 tones de productes.

Massó i Carol es dedicava a la fabricació de bases per a cosmètics i detergents. El desmantellament de la fàbrica va començar l’any 2007. Una part dels residus es va portar a Tarragona i Holanda, però van quedar els més complicats de gestionar.

Desenes de contenidors d’una tona i centenars de bidons plens de productes químics han estat exposats, des de fa quatre anys, a la intempèrie.

A pocs metres hi ha habitatges, camps de cultiu, una línia de passatgers de Ferrocarrils de la Generalitat i una riera que connecta amb el riu Llobregat.

L’Agència Catalana de Residus ha imposat diverses multes a l’empresa i ha acabat per denunciar-la davant la Fiscalia de Medi Ambient i als jutjats per delicte ecològic i desobediència.

Redacció | Foto: Plataforma Prouresidussantacoloma