Les fonts dels 51 parcs metropolitans queden fora de servei

Imprimeix

La mesura de tancar-les s'ha pres perquè el seu ús comunitari augmenta el risc que s'encomani la malaltia, ja que hi ha contacte amb les mans i la boca

Com a mesura preventiva i per frenar la transmissió de la COVID-19, l'AMB, d'acord amb tots els ajuntaments metropolitans, ha deixat fora de servei totes les fonts públiques situades als parcs metropolitans que gestiona directament i que encara resten oberts, que són els que no disposen de tancaments perimetrals per ser tancats al públic.

muntanyeta santboi

Aquesta mesura, que afecta 51 parcs repartits en 33 municipis metropolitans, s'ha pres seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

font al parc calamot

Atès que les fonts públiques són instal·lacions on normalment hi ha contacte amb les mans o la boca, l'AMB i els ajuntaments metropolitans han decidit deixar-les sense ús i instal·lar-hi una senyalització per evitar que es facin servir. Les persones sense llar que utilitzen habitualment les fonts i que es vegin afectades per aquesta mesura han d'adreçar-se als seus ajuntaments.

Parc del Canal de la Infanta entrada mirador

Una vegada superat el període de risc i abans que es puguin tornar a utilitzar, l'AMB netejarà i desinfectarà les fonts i les instal·lacions del voltant, seguint el procediment habitual davant d'aturades.

PARCS METROPOLITANS AFECTATS

Tancament total del parc

tancamentparc 

Prohibició d'accés a les zones de jocs infantils

prohibicioacces

parc de la molinada

Parcs amb les fonts d'aigua potable sense servei

parcambfonts

Les fonts dels parcs esmentats queden sense servei per minimitzar el risc de contagi de la COVID-19. Tot i que altres fonts de la via pública (fora d'aquests parcs) restaran actives, és recomanable no fer-les servir ni per beure directament ni per omplir ampolles.

torreblanca

En el cas que sigui estrictament necessari fer-les servir, cal:

  • Rentar-se les mans abans i després de tocar l'aixeta
  • Evitar que la boca toqui l'aixeta de la font.
  • En el cas d'omplir ampolles, aquestes no han de tocar l'aixeta de la font.

Redacció / Foto: Arxius