La Replantada popular a Sant Ramon arriba al quart de segle

Una iniciativa de caràcter social i ambiental que té la voluntat de contribuir a la reforestació de l'entorn d'aquesta muntanya

Aquest diumenge 1 de març tindrà lloc la vint-i-cinquena edició de la Replantada popular de la muntanya de Sant Ramon. Aquesta iniciativa lúdica i mediambiental va iniciar-se l'any 1995 impulsada per la coalició ICV-EUiA amb l'objectiu de conscienciar i implicar els veïns i veïnes de Viladecans en el respecte per la natura i el manteniment dels espais naturals. Des de l'any passat, Viladecans en Comú, confluència que acull l'antiga coalició, ha pres el relleu de l'organització de l'acte.

Replantada3

L'acte engegarà a les onze del matí amb la concentració de tots els participants a la plaça dels Voluntaris Olímpics, des d'on s'anirà caminant fins al sector de la muntanya on es realitzarà l'actuació. L'assistència als actes és lliure i gratuïta i no cal inscripció prèvia.

"La conservació dels nostres espais naturals és una prioritat de la nostra política ambiental. Per això creiem que és imprescindible sensibilitzar i mobilitzar la societat. Volem integrar l'ús de la muntanya com espai de lleure per a la ciutadania amb la protecció dels valors naturals i de la biodiversitat" explica la tinenta d'alcalde de l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat en l'Ajuntament de Viladecans i regidora per Viladecans en Comú, Encarni García.

replantada 2

Tradicionalment, tota la muntanya del Montbaig, nom oficial del cim, havia estat terra de cultiu de vinya i cirerers, fins a la dècada de 1950, moment en què començà a ser abandonada i reconquerida per la vegetació. Des de llavors, els incendis periòdics que ha patit, un dels últims va ser a l'estiu del 2010, han canviat radicalment el seu paisatge vegetal.

En aquests vint-i-cinc anys de Replantada han participat més de 5.000 persones, entre adults i infants, i s'han plantat més de 6.000 plançons d'arbres i arbustos com el pi blanc, l'alzina, el roure o la ginesta, i plantes pròpies de la vegetació mediterrània com l'estepa blanca i borrera.

Redacció / Fotos: Viladecans en Comú

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix