El Baix Llobregat compleix amb la normativa de la qualitat de l’aire

Per segon any consecutiu només va haver-hi dues úniques superacions de diòxid de nitrogen el 2019 a la conurbació de Barcelona (Eixample i Gràcia-Sant Gervasi)

Les últimes dades que ha validat la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic sobre els nivells de diòxid de nitrogen (NO2), corresponents a l’any 2019, indiquen que es manté la tendència a la millora de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona. De fet, com en l’any 2018, s’han tornat a produir dues úniques superacions del valor límit anual d’aquest contaminant (40 micrograms per metre cúbic -µg/m3) a dues estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), de trànsit intens, situades a la ciutat de Barcelona (Eixample, i Gràcia-Sant Gervasi).

Baix Llobregat nord

Respecte a l’any anterior, s’observa que els nivells d’NO2 es mantenen similars en general, tret de les estacions de la ciutat de Barcelona i alguns municipis de la perifèria, on s’aprecia un lleuger descens. El 93% de les estacions que hi ha a les zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric (28 de les 30 estacions de l’anomenat ’Àmbit-40’) compleixen el valor límit anual. A la primera corona de la ciutat de Barcelona, la Zona de Qualitat de l’Aire 1 (ZQA1), un 88% de les estacions compleixen amb la normativa (16 de les 18 estacions) i, a la segona, la ZQA2 (que comprèn municipis del Vallès Oriental i Occidental i del Baix Llobregat), el compliment és del 100% (12 de les 12 estacions).

Pel que fa als valors límit horaris d’NO2 (les mitjanes horàries no poden superar més de 18 vegades els 200 µg/m3), durant el 2019 s’ha complert l’objectiu a tot el territori, com en l’any anterior. Així doncs, no s’han donat les condicions per declarar un episodi d¡’altra contaminació per diòxid de nitrogen.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix