Es constitueix el Consorci Vilawatt per a la Transició Energètica

Imprimeix

La companyia d'energia supera ja els més de 400 clients

Representants de l'Ajuntament de Viladecans, de l'Àrea Metro­politana de Barcelona (AMB), de l'Associació Ciutadana per a la Transició Energètica de Viladecans i de l'Associació d'Empresaris per a la Transició Energètica Vilawatt-Viladecans van constituir aquesta setmana la primera assemblea general del Consorci Vilawatt. Van representar l'Ajuntament l'alcalde Carles Ruiz i el tinent d'alcalde de Transició Ecològica, Medi Natural, Mobilitat i Recollida de Residus, Jordi Mazón. Per part de l'AMB va ser-hi Imma Mayol, directora de l'Àrea d'Ecologia.

El primer punt de l'ordre del dia de l'Assemblea va ser la constitució del Consorci Vilawatt per a la Transició Energètica. A partir d'aquí ja es va fer el nomenament dels responsables de l'Assemblea General, es va constituir el Consell Executiu i es va nomenar els seus responsables. L'alcalde va delegar les funcions de la presidència d'aquest consell al tinent d'alcalde Jordi Mazón. Les dues associacions ciutadanes tenen presència als òrgans directius.

grupo vecinos impulsores asociacion ciudadana para transicion energetica viladecans acto constitucion vilawatt 1564568798593

De tots els desafiaments que una comunitat ha d'afrontar en un procés de transició energètica, el Vilawatt centra la seva prioritat a facilitar processos de renovació energètica profunda i millorar els hàbits de consum d'energia dels ciutadans. Per aquest motiu el consorci publicoprivat-ciutadà (també conegut com a PPCP, per les sigles en anglès) que governa el procés de transició energètica té quatre eixos o serveis principals d'acció: subministrament energètic, servei d'assessorament, rehabilitacions energètiques d'edificis i creació d'una moneda local.

Un dels eixos, la companyia elèctrica Vilawatt, va començar a comercialitzar energia a l'estiu. Des de llavors, són ja 420 els clients que han optat per la companyia publicoprivada-ciutadana de Viladecans.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans